De două ori în mai puțin de 1 an. Primarul Florea, trimis în judecată Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1153 Vizualizări

De două ori în mai puțin de 1 an. Primarul Florea, trimis în judecată

Primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea a fost trimis, vineri, în judecată într-un al doilea dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul. Edilul Tîrgu Mureșului mai este cercetat într-un al treilea dosar făcut public în cursul acestui an, alături de fiul său, Dan Florea. Dosarul actual va fi judecat de către Tribunalul Mureș.

 

Biroul de Presă al Direcției Naționale Anticorupție a anunțat vineri trimiterea în judecată a primarului municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul. Edilul șef este acuzat că în 2008, “prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență (deși situația nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă – n.a. Asociația Sportivă Club Sportiv Trans-Sil-, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Tîrgu Mureș”. Hotărârea a fost votată de către 19 consilieri locali în 25 septembrie 2008 Hotârârea 143 (click aici 143)– și contrasemnată de către Maria Cioban, pe atunci secretar al municipiului, care este inculpată, de asemenea, în dosar pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul.
DNA mai consemnează că “ulterior, asociația sportivă beneficiară a terenului – care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administrației publice și nici nu deținea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosința gratuită a unui astfel de bun – a închiriat terenul respectiv unei alte entități sportive – n.a. e doar o supoziție că transferul s-a făcut către Fotbal Club Municipal, devenit azi ASA 2013 (?), obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei. Pentru folosirea acelui teren, asociația sportivă ar fi trebuit să plătească o redevență anuală calculată conform prevederilor legale, în funcție de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenționate bugetul municipiului Tîrgu Mureș a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei”.
Bineînțeles, până la o hotărâre definitivă, cei doi beneficiază de prezumția de nevinovăție.
Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Tîrgu Mureș nu au dorit să facă niciun comentariu.

 

Trimis în judecată în dosarul ASA

 

Primarul Dorin Florea mai este trimis în judecată din 16 decembrie 2015 în dosarul ASA. În acel dosar, acesta a fost inculpat pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Concret, procurorii din Serviciul Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș l-au acuzat că a inițiat proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume de 7,5 milioane de lei către clubul FC Municipal – astăzi Asociația Sportivă Ardealul (ASA) 2013, care la momentul respectiv avea datorii restante la bugetul de stat și nu putea, potrivit legii, să beneficieze de fonduri publice. Procurorii au calculat un prejudiciu de 7.053.000 de lei produs bugetului local. De altfel, Municipiul Tîrgu Mureș s-a constituit parte civilă în procesul care se judecă în primă instanță pe rolul Tribunalului Harghita. Mai multe despre acest dosar, citiți aici 
Un alt dosar care îl vizează pe edilul șef este cel din primăvară acestui an când față de Florea a început urmărirea penală pentru luare de mită. În acel dosar este anchetat și fiul acestuia, Dan Florea, pentru presupusa săvârșire a infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Despre dosar, detalii găsiți aici. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE