Home / Social / Risipa alimentară, problemă a societății contemporane

Risipa alimentară, problemă a societății contemporane

Echipa proiectului „Food Waste Combat” din cadrul JCI Târgu-Mureș organizează marţi, 20 septembrie, la ora 19.30, pe terasa Gokart Racing, proiecţia filmului „Just Eat It”. Potrivit JCI Târgu-Mureș, filmul prezintă problema risipei alimentare, de la producător și intermediar, până la consumator.

„Trăim ca să mâncăm sau mâncăm ca să trăim? O întrebare ce se dovedeşte a fi foarte actuală în zilele noastre, când mâncarea nu numai că este o necesitate, ci şi o sursă de plăcere, uneori chiar o consolare. Privim mâncarea ca pe un simbol al bunăstării. Oamenilor le place să-şi umple frigiderele cu provizii care să le ajungă cât mai mult timp, luând cu asalt magazinele alimentare, căutând mereu să-şi asigure o masă copioasă. Astfel, în multe gospodării, o mare parte din mâncarea cumpărată se strică înainte de a fi consumată. Organizaţia JCI Târgu Mureş, prin proiectul său Food Waste Combat, ne invită să reflectăm la această problemă a societăţii în care trăim, punându-ne întrebarea: cum este posibil să risipim atâta mâncare? Persoanele interesate să afle cum se poate ca jumătate din mâncarea produsă la nivel global să ajungă efectiv la coşul de gunoi, sunt aşteptate la proiecţia filmului „Just Eat It”, un film documentar care aduce în prim plan problema risipei alimentare, de la producător, la intermediar şi până la consumator”, a precizat Veronica Ciuchină, manager de proiect.

Potrivit acesteia, filmul prezintă provocările prin care trece un cuplu tânăr în încercarea de a consuma doar alimente ce altfel ar ajunge la coşul de gunoi. „Cum se termină experimentul celor doi vor afla cei ce vor veni marţi, 20 septembrie, de la ora 19.30 pe terasa Gokart Racing la vizionarea filmului documentar „Just Eat It”. Aşa cum filmul ne îndeamnă pur şi simplu să mâncăm ceea ce cumpărăm, tot aşa vă recomandăm şi noi să participaţi la acest eveniment pentru a afla cum puteţi reduce, ba chiar evita risipa alimentară”, a transmis Veronica Ciuchină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Jaf de 1 milion de lei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș! Șase inculpați, obligați să achite daunele!

Un complet de judecată al Secției penale și pentru cauze cu minori și familie din …