Home / Sanatate / Se caută donatori de celule stem

Se caută donatori de celule stem

Cu ocazia sărbătoririi Zilei mondiale a donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, pe 17 septembrie, în Piața Teatrului din Târgu-Mureș se organizează mâine, 17 septembrie, o serie de activități sportive în aer liber și sesiuni de informare cu privire la donarea de celule stem hematopoietice, un gest nobil care poate salva o viață.
Activitățile au loc în contextul în care în perioada 28 august – 25 septembrie se desfășoară caravana națională „Donează o șansă la viață!”, derulată de Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este o instituție publică, în subordinea Ministerului Sănătății, a cărui misiune este de a identifica și asigura, la standarde internaționale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neînrudiți, pentru toți pacienții din România care au nevoie de un transplant și care nu au donatori compatibili în familie. Una dintre activitățile de bază ale Registrului o constituie organizarea și menținerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice și, în același timp, cu pacienții care au nevoie de un transplant. Mai multe informații despre campanie și cum puteți deveni donator de celule stem găsiți pe site-ul www.registru-celule-stem.ro.

Citeste si:  Spitalul de Urgență Târgu Mureș angajează registratori medicali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

42 de posturi de asistent medical și îngrijitoare, disponibile la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș anunță concurs conform Hotărârii Guvernului nr. 286/2011, cu …