Home / Sanatate / Se caută donatori de celule stem

Se caută donatori de celule stem

Distribuie

Cu ocazia sărbătoririi Zilei mondiale a donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, pe 17 septembrie, în Piața Teatrului din Târgu-Mureș se organizează mâine, 17 septembrie, o serie de activități sportive în aer liber și sesiuni de informare cu privire la donarea de celule stem hematopoietice, un gest nobil care poate salva o viață.
Activitățile au loc în contextul în care în perioada 28 august – 25 septembrie se desfășoară caravana națională „Donează o șansă la viață!”, derulată de Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este o instituție publică, în subordinea Ministerului Sănătății, a cărui misiune este de a identifica și asigura, la standarde internaționale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neînrudiți, pentru toți pacienții din România care au nevoie de un transplant și care nu au donatori compatibili în familie. Una dintre activitățile de bază ale Registrului o constituie organizarea și menținerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice și, în același timp, cu pacienții care au nevoie de un transplant. Mai multe informații despre campanie și cum puteți deveni donator de celule stem găsiți pe site-ul www.registru-celule-stem.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.