Home / Sport / „Tricolorele”, opțiune serioasă pentru Euro

„Tricolorele”, opțiune serioasă pentru Euro

Distribuie

Reprezentativa României de fotbal feminin și-a asigurat locul secund în grupa 3 de calificare pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor. „Tricolorele” au învins în penultima partidă din grupă formația Ucrainei cu 2-1, într-un meci disputat pe stadionul Dr. „Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca și a egalat la puncte, 13, formația Ucrainei, cu care au remizat în deplasare, scor 2-2. Adversarele și-au încheiat jocurile, iar România mai are de susținut marți, 20 sptembrie, tot la Cluj, partida cu Grecia. Indiferent de rezultat, România va încheia grupa 3 pe locul 2, dar pentru a se califica la turneul din Olanda mai are de așteptat rezultatele partidelor din celelalte grupe și, la nevoie, de susținut un baraj pe care l-ar disputa ultimele două echipe clasate pe locurile secunde în cele 8 grupe.
După disputarea penultimei etape din faza grupelor, „tricolorele” au totuși șanse de a obține calificarea directă, deși momentan se află pe locul 7. Bineîțeles, în cazul unei victorii cu Grecia.

Meciul decisiv a dus la cel puțin un play-off
În meciul cu Ucraina, cele trei goluri s-au înscris în mai puțin de 15 minute. După mai multe cornere consecutive și o primă ocazie a „tricolorelor”, cu un șut trimis de Sârghe scos de lângă bară de portarul Zvarich, în minutul 4 Havriștiuc a trimis cu capul de la colțul scurt centrarea Oliviei Oprea și a deschis scorul. După doar patru minute Ucraina a egalat prin Ovdiychuk, cu un șut la colțul lung din interiorul careului. Cosmina Dușa a făcut 2-1 în minutul 11, profitând de o eroare a apărării adverse și a fost aproape de 3-1 în minutul 18, dar Zvarich a salvat de lângă bară. Româncele s-au mulțumit să conserve rezultatul și s-au aflat până la final mai mult în defensivă, dar cu cele mai importante ocazii ale reprizei secunde. În minutul 72 centrarea lui Lunca a fost reluată în transversală de către Andreea Voicu, iar în ultimele minute aceeași Voicu a reluat peste din interorul careului. De cealaltă parte, „tricolorele” au fost salvate în câteva situații critice și de portarul plecat de la ASA Târgu-Mureș la Atletico Madrid, Andreea Părăluță, care a dominat careul și a intervenit când a fost cazul la șuturile adversarelor, cum a fost cel expediat de Kozyrenko în minutul 85 din colțul careului de 6 metri.
Celelalte jucătoare selecționate de la ASA, Ana Maria Gorea și Goder Brigitta au rămas pe banca de rezerve, a doua fiind dealtfel din această vară componenta echipei maghiare ETO Gyor.
Selecționata lui Mirel Albon trebuie să învingă Grecia în ultimul joc din grupă și să aștepte eventualul baraj pentru calificarea în premieră la Euro. Acesta a folosit în jocul cu Ucraina formația: Părăluță- Corduneanu (50 Giurgiu), Havriștiuc, Ficzay, Olivia Oprea (63 Bâtea), Olar, Sârghe, Bortan, Voicu, Dușa, Rus (46 Lunca)

Situația clasamentului echipelor clasate pe locurile 2 înaintea ultimei etape și partidele care le mai au de susținut marți, 20 septembrie. Ultimele două locuri vor susține un baraj pentru calificare.

1. Scoția 18p – virtual calificată- în Islanda (calificată)
2. Belgia 17p – virtual calificată- cu Anglia (calificată)
3. Danemarca 16p (golaveraj 20-1)- cu Suedia (calificată)
4. Austria 16p (18-4)- în Țara Galilor (eliminată)
5. Italia 15p (23-7)- cu Cehia (eliminată)
6. Finlanda 13p (17-7)- în Spania (calificată)- poate fi depășită de Portugalia, care are avantajul jocului direct și meci în Irlanda
7. România 13p (13-8)- cu Grecia (eliminată)
8. Rusia 11p (9-9)- cu Croația (eliminată)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.