Home / Timp liber / Povești inedite și ateliere de animație pentru copii și tineri, la TIFF Mureș

Povești inedite și ateliere de animație pentru copii și tineri, la TIFF Mureș

Distribuie

EducaTIFF, programul de educație cinematografică pentru copii și adolescenți, este o parte importantă în programul TIFF Mureș, eveniment care are loc în perioada 23-25 septembrie. Pentru prima dată, cei mai tineri cinefili din Mureș vor avea ocazia nu doar de a viziona filme dedicate, ci și de a participa la ateliere de animație susținute de specialiști în domeniu. Toate proiecțiile din cadrul EducaTIFF sunt găzduite de Cinema Arta.

Aventurile lui Nelly deschide EducaTIFF

Secțiunea debutează sâmbătă, 24 septembrie, ora 11:00, cu proiecția specială a filmului Aventurile lui Nelly (Germania, 2016, r. DominikWessely). Filmul a fost realizat în mare partela Sibiu și spune povestea unei fete de 13 ani pentru care venirea în România devine aventura vieții ei. Prezentat în premieră la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania, filmul a avut un parcurs european plin de aprecieri din partea publicului. La final, organizatorii au pregătit un moment special, în care spectatorii îl vor putea cunoaște pe George Piștereanu, unul dintre actorii români din distribuție. Acesta va împărtăși din experiența de a lucra într-o producție internațională și va povesti propriile aventuri din timpul filmărilor. De la ora 13:00, tot sâmbătă, Vezi să nu! (Cehia, 2016, r: Petr Oukropec) va ține publicul cu sufletul la gură, urmărind aventurile Laurei, una dintre puținele fete din Praga care practică parkour. O poveste despre curaj, vise dar și despre prima iubire care nu se uită niciodată, recomandată celor peste 15 ani. Duminică, 25 septembrie, sunt programate alte două filme în EducaTIFF. De la ora 10:30, va rula Societatea secretă din Orașul-Supă (2015, r: Margus Paju), în care Mari, un băiat de 10 ani, are la dispoziție 48 de ore pentru a găsi antidotul vrăjii care a pus stăpânire brusc peste oraș și îi transformă pe toți adulții în copii. Ultima proiecție EducaTIFF va începe la 12:30. Blanka (2015, r: KohkiHasei) este povestea unei micuțe cerșetoare din Manila care speră că va reuși să strângă suficienți bani pentru a-și cumpăra o mamă. Filmul a câștigat, anul trecut, premiul „Lanterna Magică” la Festivalul de la Veneția, dar și inimile a zeci de tineri spectatori din întreaga lume.

Ateliere de animație

Pentru copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani care își doresc și o altfel de experiență cinematografică, EducaTIFF organizează, în premieră la Târgu-Mureș, ateliere de animație. Sub îndrumarea unor specialiști în domeniu, participanții vor putea învăța noţiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleţ de animaţie, vor testa mai multe tehnici de animație, vor lucra în echipe şi vor construi poveşti şi personaje, vor filma şi vor edita materialul. Atelierele sunt programate atât sâmbătă, cât și duminică, în Cetate, cu începere de la ora 10:00, și vor dura aproximativ 4 ore. Numărul participanților este limitat, cei care doresc să participe trebuie să se înscrie până în data de 23 septembrie a.c., printr-un email trimis pe adresa ramona@tiff.ro (Ramona Șărbu).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mii de pietre la ediția de toamnă a expoziției  MINERALIA

Distribuie Mureșenii sunt invitați la o incursiune în minunata lume plină de formă și culoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.