Share

Home / Sanatate / Prelevare de ficat şi multi-ţesut, la Spitalul de Urgență

Prelevare de ficat şi multi-ţesut, la Spitalul de Urgență

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș, Mariana Moldovan Negoiță, a anunțat luni, 19 septembrie, că mai multe echipe de medici au prelevat, în cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, ficat, cornee, os-tendon şi piele, de la un donator de sex masculin, în vârstă de 32 de ani, aflat în moarte cerebrală la Clinica Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul SCJU Târgu-Mureș.
„Echipa de medici venită de la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti a prelevat tendon bilateral şi femur bilateral, care au fost duse la Banca de Ţesut Colentina. Dacă va fi validat de către Banca de Ţesut Colentina, femurul se va întoarce tot la Târgu-Mureş, pentru un pacient tânăr, care a suferit un accident rutier, şi care va fi operat în Secţia Clinică Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş”, a afirmat Mariana Moldovan Negoiță.
Ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni, corneea a fost dusă la Spitalul Militar Central Bucureşti, iar pielea a fost dusă la Banca de Piele de la Spitalul Grigore Alexandrescu Bucureşti. „Misiunea de prelevare din acest weekend este ce-a de-a 12-a prelevare din acest an şi s-a făcut la Blocul Operator a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Echipele de prelevare au fost formate din medici şi personal medical auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Institutul Clinic Fundeni Bucureşti şi Spitalul Clinic Colentina”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu-Mureș.
Pregătirea şi menţinerea donatorului, o acţiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări, a fost realizată de către medici şi asistente din cadrul Secţiei Clinice ATI a SCJU Târgu-Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se caută asistent medical la spitalul din Luduș

Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu”, Luduș, organizează concurs pentru ocuparea unui post contractual temporar vacant …

Share
Share