Home / Consiliul Judetean Mures / Ştrandurile cu apă sărată, relaxare şi tratament 100%

Ştrandurile cu apă sărată, relaxare şi tratament 100%

Distribuie

aUn loc aparte în oferta turistică a judeţului Mureş îl ocupă ştrandurile cu apă sărată, obiective care asigură vizitatorilor atât momente unice de relaxare, cât şi tratamente împotriva unei game variată de afecţiuni.

Ştrandul din Ideciu de Jos

Situat în Ideciu de Jos, localitate aflată pe malul stâng al râului Mureş, la confluenţa cu pârâul Deleni, la aproximativ 5 kilometri de kilometri de municipiul Reghin, ştrandul este administrat de Consiliului Local şi Primăria din Ideciu de Jos, instituţie care a realizat ample investiţii pentru a oferi condiţii cât mai bune turiştilor. Staţiunea balneară locală este situată la o altitudine de 365 de metri, fiind renumită pentru izvoarele cu apă clorurosodică concentrată, pentru lacul sărat şi nămolul terapeutic.

111

Atât apa sărată din cele trei bazine, care au adâncimi între 0,6 metri şi 1,6 metri, cât şi nămolul mineral sunt recomandate de medici pentru tratarea unor afecţiuni, în special cele reumatice, dar şi cele ale aparatului respirator sau ginecologice. De asemenea, în incinta ştrandului îşi desfăşoară activitatea şi doi masori.

Ştrandul din Sângeorgiu de Mureş

În topul celor mai atractive ştranduri din Transilvania se află şi complexul Apollo Welness Club din Sângeorgiu de Mureş, comună limitrofă municipiului Târgu-Mureş, unde funcţionează atât bazine cu apă sărată, cât şi cu apă dulce. Ştrandul se află în proprietate privată, se întinde pe o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi, cu o ofertă extrem de bogată pentru turişti: piscine cu apă dulce cu suprafaţa de 2.200 de metri pătraţi, bazin cu apă sărată cu o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, mini-piscină pentru copii, plajă cu chaise-longe-uri, terase, zone de relaxare, terenuri de volei. În prezent, dat fiind trecerea sezonului estival, ştrandul este închis, fiind deschisă doar zona de spa.

112

În privinţa tarifelor, acestea diferă în funcţie de oră şi de tipul biletului. Astfel, intrarea Gold are următoarele tarife: 35 de lei (între orele 8.00 – 11.00, luni – vineri), 45 de lei (între orele 11.00 – 22.00, luni – vineri) şi 50 de lei (între orele 8.00 – 22.00, sâmbătă şi duminică), pentru intrarea VIP se percep următoarele preţuri: 55 de lei (între orele 8.00 – 22.00, luni – vineri) şi 70 lei (între orele 8.00 – 22.000, sâmbătă şi duminică), iar intrarea pentru copii costă după cum urmează: 15 lei (între orele 8.00 – 11.00, luni – vineri), 20 de lei (între orele 11.00 – 22.00, luni – vineri) şi 30 de lei (între orele 8.00 – 22.00, sâmbătă şi duminică).

Ştrandul Lacul Ursu Sovata

Aflată la poalele Munţilor Gurghiului, la o altitudine de circa 500 de metri, staţiunea Sovata are o ofertă generoasă pentru amatorii de relaxare şi odihnă. La loc de cinste pe lista obiectivelor turistice din Sovata se află Lacul Ursu, deţinător a trei recorduri mondiale: cel mai mare şi cald lac helioterm din lume, singurul lac din lume despre care se cunoaşte cu certitudine data la care s-a format (27 mai 1875, ora 11.00) şi singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată. Lacul se află înscris pe lista monumentelor naturale ale României, este localizat pe un munte de sare de 3 kilometri adâncime, are o adâncime de 18,1 metri, lăţimea de 170 de metri, o salinitate medie de 250 de grame/litru şi o suprafaţă de 40.235 de metri pătraţi. Atât nămolul care se formează pe fundul lacului, cât şi apa propriu-zisă, sunt recomandate pentru băi de aproximativ 20-30 de minute, pentru tratarea unei game variată de afecţiuni, în timpul verii temperatura apei la suprafaţă ajungând şi la 50 de grade Celsius.

113

Din anul 1928, pe malul lacului funcţionează o bază de tratament, considerată a fi primul stabiliment balnear din zona oraşului Sovata. În privinţa fenomenului de heliotermie, acesta constă într-un strat de apă sărată, foarte concentrată, care acumulează căldura razelor solare şi este protejat de un strat de apă dulce de la suprafaţă. Ştrandul are program zilnic, între orele 10.00 – 18.00, cu pauză între orele 13.00 – 15.00, când turiştii sunt rugaţi să iasă din apă, având posibilitatea să rămână în incinta ştrandului. Biletul de intrare la ştrand este de 25 lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție și tur ghidat la Castelul Bethlen din Bahnea

Distribuie Muzeul Reformat din Transilvania organizează vineri, 22 martie, în intervalul orar: 11:00-14:00, o expoziție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.