Home / Slider / „Ultimul cavaler al fotbalului romantic”, cel mai nou volum semnat Cristian Aszalos

„Ultimul cavaler al fotbalului romantic”, cel mai nou volum semnat Cristian Aszalos

Gazetarul sportiv Cristian Aszalos a finalizat munca la ultima sa carte intitulată ”Ultimul cavaler al fotbalului romantic” care va fi lansată în această toamnă la Editura Școala Ardeleană din Cluj Napoca. „Ultimul cavaler al fotbalului romantic” este Nicolae Szoboszlay. Amintirile acestei legendare personalități vor bucura sufletul tuturor celor care iubesc fotbalul cu adevărat și îi vor determina pe sceptici sau pe neutri să se îndrăgostească iremediabil de frumosul joc. Mărturisirile sale ne poartă prin patru epoci diferite: perioada interbelică, războiul, comunismul și era postrevoluționară. Fostul portar este ultimul supraviețuitor al echipei Universității Cluj, care a evoluat în exil, la Sibiu, după Dictatul de la Viena. O secvență tulburătoare a istoriei noastre. Ulterior, Szoboszlay a împărțit același vestiar cu Petschovschi, Bodola sau frații Kovacs, monștri sacri ai „sportului rege”. Ajuns la C.C.A., viitoarea Steaua București, „portarul zburător”, cum era supranumit în tinerețe, a fost titular în primul derby al României, dintre Steaua și Dinamo! Se întâmpla în 1948. Maestrul Szoboszlay, la 91 de ani, este, într-adevăr, ultimul mohican al unor timpuri apuse. Dezvăluirile acestui aristocrat despre Iuliu Hațieganu, Baratky, Dobay, Ștefan Kovacs și multe alte figuri emblematice pe care le-a cunoscut vă vor emoționa prin măreția simplității lor. Prin autenticitatea unor întâmplări fascinante, pentru că au fost trăite! Un antrenor care a lansat, mai târziu, fotbaliști de excepție, de la Remus Câmpeanu până la Ioan Ovidiu Sabău”, scrie Cristian Aszalos în cartea „Ultimul cavaler al fotbalului romantic”.

Nicolae Szoboszlay, cavaler al Universității

carte-cristian-aszalosNicolae Szoboszlay are 91 de ani, este maestrul emerit al sportului, o istorie vie a fotbalului românesc. Mircea Luca, Iuliu Hațieganu, Petschovschi, Bodola, Baratky, Ștefan Kovacs, Remus Câmpeanu sau Neluțu Sabău sunt doar o mică parte dintre personalitățile legendare alături de care eroul cărții și-a petrecut anii de viață, după cum afirmă autorul. ”Coperta lui Ciprian Butnaru ne redă, într-un mod fidel, parfumul unei epoci pline de romantism. Măreția simplității unor vremuri. Pentru că, după cum veți descoperi citind cartea, profesorul Szoboszlay a fost un cavaler al Universității, o echipă de care s-a îndrăgostit iremediabil în vreme de război și exil. Poveștile lui Laji bacsi, așa cum îi spun cei dragi, vă vor bucura sufletul și vă vor prezenta puritatea celui mai minunat joc inventat vreodată” afirmă Cristian Aszalos despre noua sa carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident în Ceuașu de Câmpie

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină luni, 27 septembrie, …