BC Mureș ratează startul în fața campioanei BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

BC Mureș ratează startul în fața campioanei

În partida din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat pe teren propriu întâlnirea cu campioana CSM Oradea, scor 70-76 (25-22, 18-17, 18-22, 9-15). Partida a fost mult sub nivelul valoric arătat de cele două formații care au disputat finala ediției trecute a campionatului. Prima parte a fost presărată cu multe erori în ambele tabere, cu o echipă oaspete mult mai sigură la capitolul aruncări, în special la cele din afara semicercului, cu apărări ușor depășite și multe puncte înscrise. Mureșenii au manifestat multă nesiguranță la acest capitol, inclusiv de la lunia de libere. Singurul care a menținut echilibrul în primul sfert a fost Mohammed, cu 9 puncte, dar acesta a scăzut mult în următoarele. A fost completat de reușite sporadice ale coechipierilor, dar nu a fost suficient. Sfertul secund a început în aceeași notă, cu orădenii mai siguri, fapt care i-a adus din nou la conducere. A fost sfertul în care Martinic și-a demonstrat încă o dată clasa și și-a păstrat echipa în cărți. BC Mureș a reușit să câștige și al doilea sfert la diferență minimă, dar se întrezărea o repriză secundă dificilă.

Final precipitat, puține realizări

Imediat după pauză, după ce Borșa a ratat de sub panou, tot el a dus diferența la 6 puncte, cel mai mare avantaj de până în acel moment, după o recuperare a lui Martinic și un assist oferit de Barham. A urmat însă o serie de 7 puncte ale bihorenilor, care au revenit la conducere. Mureșenii nu au mai reușit până la final decât să egaleze în câteva rânduri, dar campioana a fost cea care a impus ritmul. La ultima pauză tabela arăta 61-61, cu trei libere contestate de bihoreni, transformate de Martinic. Ultimul sfert a fost clar dominat de oaspeți, care au reușit să se desprindă la 10 puncte cu mai puțin de 3 minute rămase. Dapa a redus diferența la 8 puncte, dar încercările de a relansa finalul cu aruncări de la distanță ale lui Andrei sau Dapa nu au intrat în coș și CSM a încheiat fără mari emoții partida inaugurală a sezonului. Capitolele care au decis soarta învingătoarei au fost procentajele de la distanță, mureșenii fiind depășiți cu 23-41 %, dar au ratat și 8 din cele 19 aruncări de la linia de libere.

A fost un prim eșec, după care BC Mureș va evolua vineri, 23 septembrie, la Phoenix Galați, un joc aparent mult mai ușor.

Marcatori:

BC Mureș: Martinic 21 (3×3), Mohammed 14 (1), Kalve 13 (2), Dapa 8, Barham 7 (1), Borșa 4, Lazar 3. Au mai jucat Andrei, Cioacătă și Engi.

CSM: Barnette 21 (1), Zeno 15, Pasalic 12 (4), Mirkovic 9 (3), Petrișor 7 (1), Denison 7, B. Țibîrnă 5. Au mai evoluat: Mandache, Pașca și Nicolescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE