Dacă aș fi un rahat de câine, de talpa cui m-aș lipi?! Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 966 Vizualizări

Dacă aș fi un rahat de câine, de talpa cui m-aș lipi?!

 

”Scăderea indicilor păcii este cea mai semnificativă din ultimii 60 ani. Care sunt cauzele care au determinat performanța negativă a ultimilor șapte ani? Primăvara arabă, răspândirea terorismului, mai ales după invadarea Irakului, dar și repercusiunile crizei financiare globale. Cheltuieli militare, rata criminalității în creștere, decese de pe urma conflictelor, nesupunerea civică, terorism, dragilor, purtăm la gleznă lanțuri ce ne-nconvoaie până la brâu, când ne vom lepăda de ele, așa cum se leapădă de valuri, apa turbure din râu?”

Și nu apuc să termin fraza că uşa se deschide încet şi pe lângă ea se strecoară cu aerul lui uscat şi aparent indiferent, lăsând să se înţeleagă că ştie că mă deranjează şi că se scuză, dar nu e altă soluţie.

– Ce este?

– Mă scuzaţi, doamnă sau domnişoară dacă îmi permiteţi să vă săru’ mâna, sunt portarul şi vă spun că e târziu şi poate ar trebui să plecaţi acasă, mâine veniţi iar la lucru şi nu vedeţi, de bună samă, dar timpul trece tot aşa, timpul trece… şopti el în dosul uşii pe care o închide cu grijă, strivind în prag ultimele cuvinte ce-au început să sară împrăştiindu-se pe podea ca nişte bănuţi zornăitori.

În ziua de 21 septembrie, sărbătorim, Ziua Internațională a Păcii, a non-violenței  și a încetării focului la nivel mondial.

Îmi întorc privirea în oglindă și privesc la omul din fața mea cu alocuțiunea neterminată rotindu-se în cerc pe vârful limbii.

Trăiesc ca o cârtiță în galeriile abundenței de indiferență și-mi lipesc lozinca de talpă pentru a o duce cât mai departe. Scăderea indicilor păcii este cea mai semnificativă din ultimii 60 ani. Care sunt cauzele care au determinat performanța negativă a ultimilor șapte ani? Eu. Și tu. Peace man!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!