Home / FC Municipal / ASA-Astra, duel mutat de la frunte la „subsol”

ASA-Astra, duel mutat de la frunte la „subsol”

Distribuie

ASA Târgu-Mureș întâlnește joi, 22 septembrie, de la ora 18.30, pe teren propriu, campioana en-titre Astra Giurgiu, în cadrul etapei a IX-a, intermediară, a Ligii I de fotbal. Cele două, aflate printre fruntașele ultimelor două ediții vin după înfrângeri fără gol înscris în etapa trecută și cu evoluții dezamăgitoare în actualul sezon. După calificarea în semifinalele Cupei Ligii în fața CFR Cluj și o victorie cu Dinamo, ASA a cedat cu 0-1 la Turnu Severin cu Pandurii Târgu-Jiu, iar Astra a pierdut cu 0-2 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. După aceste eșecuri, campionii ocupă ultima poziție între echipele aflate la + în clasament, în timp ce mureșenii încearcă să ajungă la cota „zero”.

Duel echilibrat în ultima ediție

Cele două formații s-au întâlnit până acum de zece ori. În primele două ediții în Liga I ale mureșenilor, Astra evolua la Ploieşti. În etapa a XII-a din 2010, pe terenul prahovenilor la acea dată a fost 0-0, iar în retur mureşenii învingeau cu 1-0. Cele două au încheiat la mijlocul clasamentului, la egalitate de puncte, 45. În ediţia următoare Astra a încheiat pe 12, iar mureșenii au retrogradat. Întâlnirile directe au fost favorabile din nou FCM-ului la acea dată, cu acelaşi bilanţ, o victorie şi un egal, dar obținute diferit. În etapa a VI-a, pe Trans-Sil a fost 2-2, într-un joc cu peste 10 minute de prelungiri, cauzate de grava accidentare a lui Astafei. Astra egala la 2 în mintul 100 !, prin Ousmane Ndoye, devenit apoi golgheterul ASA, după care un alt „veteran”, Ilyes făcea 2-1 în minutul 92. FCM a învins clar cu 2-0 în returul de la Ploieşti, dar la final ei părăseau prima scenă, iar adversarii Ploieştiul, mutându-se la Giurgiu. La revenirea în Liga I, după doi ani, acum ca ASA, echipa mureșeană a încheiat din nou la egalitate pe teren propriu, 0-0 în penultima etapă din tur și a cedat pentru prima dată în fața Astrei, 1-3 în retur. În ediția precedentă, mureșenii au obținut cele mai bune rezultate ale sezonului regulat în confruntările cu principala candidată la titlu a momentului. A fost un incredibil 5-1 la Giurgiu în tur și 3-1 la Tîrgu-Mureș în retur. În partida din play-off, Astra, mai „motivată” a câștigat cu 1-0 pe teren propriu și cu 4-1 în retur, devenind noua campioană. Bilanțul general al întâlnirilor este așadar de 4 victorii mureșene, dintre care 2 în deplasare, 3 rezultate de egalitate, cu două pe teren propriu și 3 ale giurgiuvenilor, ultima la Târgu-Mureș.

dsc_0027Deciși, dar precauți înaintea confruntării

Antrenorul Dan Alexa își dorește să obțină alte puncte și speră ca elevii săi să dovedească faptul că victoria în fața dinamoviștilor nu a fost o întâmplare. Totodată este conștient de dificultatea partidei în fața campioanei, mai ales după ce echipa lui Marius Șumudică încearcă să șteargă impresia proastă lăsată de echipa sa în acest debut de sezon. „Știm că deși Astra se află într-o criză de formă, este o echipă cu jucători valoroși, capabili de evoluții bune, cu un lot stabil. Este totuși campioana României și s-a calificat în grupele Europa League. Sper ca jucătorii mei să reușească un nou meci bun, am încredere în ei că se vor mobiliza și vor reuși să repete evoluția din jocul cu Dinamo”, a declarat înaintea partidei antrenorul care nu va fi pe banca echipei nici la acest joc, având încă o etapă de suspendare.

„Este un joc foarte important pentru noi, având în vedere situația în care ne aflăm, dar consider că și mai important va fi meciul următor, de la Timișoara. Sperăm să reușim să facem un nou meci bun, echipa a arătat o reală creștere de la venirea lui Dan Alexa, dar avem nevoie mare de puncte pentru a depăși această perioadă dificilă”, a dăugat directorul sportiv al ASA Daniel Stanciu.

Autorul celei mai mari ratări în jocul cu Pandurii, singura ocazie importantă a mureșenilor, Benjamin Kuku își dorește un al doilea gol pentru ASA, după cel înscris în meciul din Cupa Ligii cu CFR Cluj.

„Va fi un meci foarte greu, dar ne-am pregătit și ne dorim să obținem o nouă victorie. Personal, îmi doresc să înscriu din nou și să ajut echipa. Am sprijinul jucătorilor cu mare experiență din echipă și am nevoie de mai multă concentrare în fața porții și multă muncă la antrenamente”, a spus atacantul nigerian.

Pentru a ajunge cel puțin la O, ASA are nevoie de o nouă victorie, lucru dificil de obținut în fața unei echipe calificate în grupele Europa League și „rănită” de evoluțiile din campionat.

Programul etapei a IX-a

Poli Iași                        – Pandurii Târgu Jiu    3-2
Viitorul Constanța      – Dinamo București    1-1
Miercuri, 21 septembrie

Concordia Chiajna      – FC Botoșani              18.00

FC Voluntari               – CS U Craiova            20.30
Joi, 22 septembrie

Gaz Metan Mediaș      – Poli Timișoara    16.00
ASA Târgu Mureș      – Astra Giurgiu            18.30

Steaua București         – CFR Cluj                   21.00

Clasamentul

  1. Steaua București              8       6 2 0 11-  3   20
  2. Dinamo București           9       4 4 1 16-  9   16
  3. Pandurii Tg. Jiu               9       4 3 2 12-  8   15
  4. CS U Craiova                    8       4 2 2 12-  9   14
  5. Viitorul Constanța           9       4 2 3 12-11   14
  6. FC Botoșani                      8       4 1 3 16-11   13
  7. FC Voluntari                     8       3 2 3 14-13   11
  8. Gaz Metan Mediaș          8       3 2 3   9-10   11
  9. Poli Iași                             9       3 3 3 11-10   12
  10. Concordia Chiajna          8       2 2 4   4-10     8
  11. CFR Cluj                           8       3 4 1 15-  6     7*
  12. Astra Giurgiu                   8       1 2 5   7-16     5
  13. ASA Tg. Mureș                8       1 0 7   7-17   -3*
  14. ACS Poli Timișoara        8       1 1 6   8-21   -10**

* Echipe penalizate cu 6 puncte
** Echipă penalizată cu 14 puncte


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.