Mașinile de epocă și baloanele cu aer cald, vedetele de la Câmpul Cetății Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1334 Vizualizări

Mașinile de epocă și baloanele cu aer cald, vedetele de la Câmpul Cetății

Parada Baloanelor cu Aer Cald își va derula în acest weekend o nouă ediție găzduită la Câmpul Cetății, locul tradițional al evenimentului. Evenimentul ajuns în acest an la ediția a XI-a va debuta vineri, 23 septembrie şi se va încheia duminică. Şi în acest an sunt aşteptate mai multe echipaje din ţară şi din străinătate.
Prima zi a Paradei Balonelor cu aer cald va include o ședinţă tehnică, urmată de două reprize de zbor liber cu baloane, în intervalul 7.00-9.00 și 18.00-20.00. Ziua de sâmbătă include în program și European Oldtimer Festival, ajuns în acest an la ediția a 4-a. Festivalul a fost prefațat joi, 22 septembrie, cu expunerea în centrul Târgu Mureșului a unei broscuție Wolksvagen fabricată în anul 1960. 2”Pentru ediția din acest an s-au înscris foarte mulți participanți. Până joi erau înscriși 60 de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate. Avem un participant care vine din Italia, proprietarul unei mașini vechi. Sperăm ca până sâmbătă dimineața, la deschiderea oficială să avem la start undeva la 70-80 de mașini. Sâmbătă dimineața la ora 10.00 avem deschiderea oficială urmată de o expoziție în Parcul Municipal, după care se va pleca în paradă spre Câmpul Cetății. În acest an participăm pentru prima dată în cadrul paradei Baloanelor cu Aer Cald. Mi-este greu să remarc o mașină din cele înscrise, pentru membrii clubului fiecare mașină este una specială, și de aceea îmi vine greu să spun care este cea mai specială. Printre atracțiile din acest an se numără mașina participantului din Italia, un Jeep din 1952, alături de un Triumph 1932. În ce privește mașina expusă în centrul Târgu Mureșului, este chiar mașina mea proprie, o broscuță Wolskvagen din 1960. Sunt doar câteva astfel de exemplare în România, am primit recent atestatul de originalitate de la muzeul din Germania, mașina fiind în proporție de 100 % în stare originală. Ea va fi expusă la ediția din acest an a festivalului Oldtimer”, a precizat Fülöp Imre, organizatorul European Oldtimer Festival.

Automobilul reprezintă creativitatea umană”

3Partener al European Oldtimer Festival este și Universitatea Cultural Științifică Târgu-Mureș, directorul Csegzi Sándor subliniind implicarea instituției în ce privește învățământul tehnic. „Sunt două frumoase asocieri, în primul rând Universitatea Cultural Ștințifică Târgu-Mureș este partener al acestui eveniment, iar pe de altă parte, joi, 22 septembrie este Ziua Mobilității. La urma urmei automobilul reprezintă creativitatea umană a ultimilor 150 de ani. În acest context, Universitatea Cultural Ștințifică Târgu-Mureș dorește să promoveze acele gânduri privind educația în domeniul tehnic. În acest an am pornit un laborator auto la propriu cu cele mai moderne modalități de predare a meseriilor legate de mecanica auto. Ne-am propus să fim catalizatori la cât mai multe evenimente care atrag târgumureșenii și nu numai. E și o plăcere, dar e și o modalitate de a deschide apetitul către un hobby frumos și spectaculos. Peste o săptămână, pe 1 octombrie vom avea în parcarea din fața magazinului Decatlon Festivalul Dronelor, organizat de noi ca și universitate unde așteptăm cât mai mulți târgumureșeni atrași de noile tehnologii”, a precizat Csegzi Sándor.

Baloane, deltaplane și parapante cu motor

Parada Baloanelor va continua sâmbătă, 24 septembrie cu zboruri libere cu baloane (7.009.00), zbor cu deltaplane, parapante cu motor (10.00-16.00), demonstraţie de costume şi arme maghiare din sec. IX-X (13.00-13.30), zbor liber şi ancorat (18.00-20.00). Programul mai cuprinde concertele susținute de Boti Junior și Relax precum și expoziția și prezentarea mașinilor din cadrul European Oldtimer Festival. Ziua de duminică va debuta cu un zbor liber cu baloane în jurul orei 7.00, urmat de un zbor cu deltaplane, parapante cu motor, demonstraţii de costume şi arme maghiare din sec. IX-X, zbor liber şi ancorat și expoziția mașinilor Oldtimer. Muzica va fi asigurată de concertul susținut de trupa Polifon.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE