Home / FC Municipal / ASA amână atingerea „cotei zero”

ASA amână atingerea „cotei zero”

Distribuie

În etapa a IX-a din Liga I de fotbal ASA Târgu-Mureș a pierdut a opta întâlnire din această ediție, după ce a cedat joi seara pe teren propriu cu 0-2 (0-1) în fața campioanei Astra Giurgiu. Ambele goluri ale oaspeților au fost reușite în minutele de prelungire a celor două reprize, de Alibec (min. 45+1) și Florea (min. 90+2). Jocul a început în nota de dominare a giurgiuvenilor, dar primele mingi expediate pe poartă au aparținut mureșenilor, ambele cu lovituri de cap în primele cinci minute, prin Surdu și Ciolacu, reținute ușor de portarul Silviu Lung. Astra și-a continuat dominarea și a trimis la rândul ei două șuturi pe poartă, reținute și acestea de Mingote. Cea mai importantă ocazie a primelor 45 de minutea i-a aparținut în minutul 34 lui Junior Morais, a cărui șut din lovitură liberă a fost respins cu greu de portarul portughez. Mureșenii au la rândul lor o ocazie la poarta lui Lung, dar Ciolacu nu ajunge la centrarea pe jos a lui Surdu. La intrarea în minutul de prelungire anunțat, Denis Alibec îl depășește pe Cordoș, apoi face slalom printre Dobrosavlevici și Belu, după care trimite sub transversală: 0-1. Repriza s-a încheiat cu un șut puțin peste poartă expediat de Budescu și se anunța o repriză secundă de mare luptă, între două echipe cu mare nevoie de puncte.

Ocaziile ratate în final s-au răzbunat

Mureșenii au ieșit parcă mai motivați de la vestiare, dar greșelile tehnice, cu preluări largi și pase greșite, au permis oaspeților să controleze jocul. Astra este superioară la posesie și domină la capitolul viteză. Schimbările ofensive ale mureșenilor au adus un plus și ASA are minute mai bune, încercând să obțină măcar un punct. S-au ales însă doar cu trei cornere consecutive și un șut expediat din lovitură liberă în minutul 73 de Gabi Mureșan, peste poartă. O fază controversată s-a petrecut în minutul 77 în careul oaspeților, când Ciolacu a fost doborât în contactul cu Lung și Morais. După cinci minute Mingote salvează desprinderea Astrei în fața lui Teixeira, iar în ultimele minute ASA trece de trei ori pe lângă egalare. Centrarea lui Matei este reluată cu capul de Cordoș, dar mingea cade pe plasa porții, după care Ciolacu trimite puțin pe lângă poartă. În primul minut de prelungiri, la un corner executat de Dică, Zicu și Ciolacu nu ajung la minge la bara a doua, amândoi intră în plasă, iar balonul a trecut puțin lângă. La faza următoare Astra închide meciul prin noul intrat Florea. Acesta a pornit inițial dintr-o poziție de ofsaid nesemnalizată, după care a fructificat pasa lui Seto, și acesta abia intrat în teren. ASA rămâne în continuare doar cu 3 puncte obținute și 2 goluri înscrise pe teren propriu, ambele în singura victorie, cea cu Dinamo. Este singura echipă care nu a înregistrat nicio remiză și singura fără punct obținut în deplasare, după ce adversara de duminică, ACS Poli Timișoara a scos un egal la Mediaș, 1-1 cu Gaz Metan.

Formații:

ASA: Mingote- Belu (’69 Mendy), Dobrosavlevici, Cordoş, G. Matei, Surdu, Candrea (’66 Kuku), Mureşan, Feketics (’46 Dică), Zicu, Ciolacu

ASTRA: Lung- Fabricio, Morais, Săpunaru, Alves, Lovin, Moise, Teixeira, Boubacar (’85 Seto), Alibec (’87 Florea), Budescu (’75 Nicoară)

liga-1Jocul „suferindelor”, duel care va da una din finalistele Cupei Ligii

Etapa a X-a debutează astăzi, vineri, 23 septembrie și se va încheia luni, 26 septembrie. ASA va întâlni duminică, de la ora 18.00, pe ACS Poli, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Este întâlnirea dintre ultimele două clasate, singurele aflate cu punctele la „minus”. În urma penalizărilor suferite înaintea startului, bănățenii au reușit să recupereze 5 din cele 14 puncte de penalizare, în timp ce ASA a reușit să înjumătățească cele -6 puncte în urma surprinzătoarei victorii în fața celor de la Dinamo. Poli a cedat până acum partidele de pe teren propriu cu FC Botoșani și Pandurii Târgu-Jiu, după care a învins CS U Craiova și a remizat cu CFR Cluj și a cedat cu greu în fața Stelei în ultimul meci de pe Bega. De partea cealaltă, ASA nu a obținut niciun punct în jocurile disputate în deplasare, în timp ce adversara de duminică „a spart gheața” joi la Mediaș.

 

Patru din șase pentru Poli în cele două duble

Paradoxul este în schimb faptul că una dintre cele două vor disputa finala Cupei Ligii Adeplast, urmând să se întâlnească în semifinale în 21 decembrie și 1 martie 2017, cu primul joc la Târgu-Mureș. Meciul de la Timișoara va avea însă o însemnătate aparte, fiind în joc 3 puncte, dar practic de 6 între cele două.

ASA și Poli s-au mai întâlnit în ultimii ani, dar la început actuala ASA evolua sub denumirea de FC Municipal. În sezonul 2010-2011, cel de debut pentru FCM, Poli a retrogradat din postura de vicecampioană. În tur a fost 3-2 pentru bănățeni pe Mureș, cu o dublă a lui Zicu, revenit acum pe Bega, după ce FCM a condus de două ori. În etapa 28 însă, FCM a fost una dintre echipele care a „împiedicat” cea care avea să devină „vicecampioana retrogradată” în partida din retur, când mureșenii au scos o remiză albă, cu un penalty apărat de Dragoș Balauru la finalul partidei. Antrenorul mureșenilor era Ioan Ovidiu Sabău, cel care pregătise înainte echipa bănățeană, iar la Poli evolua actualul antrenor al ASA, Dan Alexa (în foto 2), care a pregătit-o apoi pe Poli, precum și Ianis Zicu, întors a doua oară la ASA. În ediția trecută Poli revenea în Liga I, iar mureșenii erau vicecampioni. Nu au înscris însă în dubla cu Poli. A fost 0-0 la Târgu-Mureș și 2-0 pentru violeți pe teren propriu, dar ASA s-a clasat la finalul sezonului regulat pe locul 6 și a rămas în play-off, în timp ce bănățenii au avut o evoluție dezamăgitoare în play-out. Au retrogradat la final, dar au revenit în Liga I în urma falimentului celor de la Rapid, care promovaseră cu același Dan Alexa pe bancă.

La capitol schimburilor între cele două echipe poate fi amintit și președintele Daniel Stanciu, care venea de la Timișoara și pornise un proiect îndrăzneț împreună cu Edi Iordănescu la ASA. A plecat apoi la Dinamo, s-a reîntors pe Bega, iar acum se află din nou la ASA.

Clasamentul

  1. Steaua București        9       6 2 1 12-  5   20
  2. CS U Craiova               9       5 2 2 13-  9   17
  3. FC Botoșani                 9       5 1 3 18-11   16
  4. Dinamo București      9       4 4 1 16-  9   16
  5. Pandurii Tg. Jiu          9       4 3 2 12-  8   15
  6. Viitorul Constanța      9       4 2 3 12-11   14
  7. Poli Iași                         9       3 3 3 11-10   12
  8. Gaz Metan Mediaș      9       3 3 3 10-11   12
  9. FC Voluntari                9       3 2 4 14-14   11
  10. CFR Cluj                       9       4 4 1 17-  7   10*
  11. Astra Giurgiu               9       2 2 5   9-16     8
  12. Concordia Chiajna      9       2 2 5   3-12     8
  13. ASA Tg. Mureș            9        1 0 8   7-19   -3*
  14. ACS Poli Timișoara    9        1 2 6   9-22   -9**

* Echipe penalizate cu 6 puncte
** Echipă penalizată cu 14 puncte

 

Etapa a X-a (23-26 septembrie)

Vineri, 23 septembrie                                       ora
Pandurii Târgu Jiu      – Viitorul Constanța    20.30

Sâmbătă, 24 septembrie

CS U Craiova              – FC Botoșani              15.00
Dinamo București       – Concordia Chiajna   20.30
Duminică, 25 septembrie
Poli Timișoara            – ASA Târgu Mureș    18.00

FC Voluntari               – Steaua București       20.30

Luni, 26 septembrie

CFR Cluj                     – Gaz Metan Mediaș   18.00

Astra Giurgiu              – Poli Iași                     20.30

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.