Salarizare proastă, off-ul funcționarilor publici Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 630 Vizualizări

Salarizare proastă, off-ul funcționarilor publici

 

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a organizat la Târgu Mureş în perioada 21-23 septembrie 2016, seminarul regional cu tema „Carieră şi etică în funcţia publică”, la  care au fost invitați să participe reprezentanţi ai administraţiei publice din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Despre concluziile seminarului ne vorbește preşedintele ANFP, domnul Birtalan Jozsef.

Rep: Ce concluzii aveți în urma acestui seminar?

J.B: Mă bucur de numeroasa participare, ceea ce denotă un interes major pentru subiectele abordate. Un aspect important a fost prezentarea modulului de utilizare a aplicației informatice pentru gestionarea rapoartelor privind respectarea normelor de conduită și a celor privind situaţia implementării procedurilor disciplinare, s-a discutat și despre managementul și etica în funcția publică, prezentarea oportunităţilor de dezvoltare profesională pentru funcţionarii publici. În cadrul seminarului s-au purtat discuții libere care au venit în întâmpinarea clarificării anumitor aspecte care au ridicat semne de întrebare participanţilor. Seminarul este o activitate curentă a Agenției care pune preț contactul direct cu funcționarii publici și reprezentanți ai autorităților locale, prefectură, primărie, organe descentralizate.

Rep: Să înțeleg că există un feed-back?

J.B: Indiferent de provocările ce stau în faţa corpului de funcţionari, pregătirea lor profesională trebuie să-şi urmeze cursul firesc, motiv pentru care în cadrul acestor seminarii noi vorbim despre aplicarea legii funcționarilor publici, pe de o parte, și reglementările pe etică, iar dânșii ne semnalează din practică, dăm indicații,  ne punem de accord, pentru a ajuta la profesionalizarea continuă a funcționarilor publici şi adaptarea la noile solicitări conceptuale. Acest dialog ne ușurează munca, pentru că avem mai puține petiții de rezolvat.

Rep: Care dintre teme a prezentat un mai mare interes?

J.B: Pregătim modificarea legii privind statutul funcționarilor publici, în urma apariției strategiei privind funcția publică și strategia de formare care va aduce anumite noutăți și în carieră, și în procedeele administrative, în sensul flexibilizării descentralizării, care va asigura o eficientizare a funcţionării administraţiei publice.

Rep: Care este cel mai mare ”off” al funcționarilor publici?

J.B: Salarizarea, aspect care nu ține de noi. Funcționarii publici lucrează pe salarii foarte mici în condiții grele, și nu doar că sunt suprasolicitați, dar au și obligația de a respecta regulile de comportament, de etică. O reglementare în acest sens este absolut necesară.

Rep: Există șanse să ne revedem anul acesta?

J.B: Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pregătește organizarea celei de-a IX-a ediţii a Conferinţei internaţionale “Inovaţie şi calitate în sectorul public” . Ca și în anii precedenți, evenimentul se va bucura de prezența unor reprezentanţi de marcă ai Guvernului României, ai administraţiei publice din țară și străinătate, reprezentanţi ai structurilor asociative şi profesionale, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai mediului universitar și mass-media. Prin prezentarea exemplelor de succes, dar și prin temele pe care le vom dezbate, vom contribui la obținerea de rezultate bune în sectorul public. Încă nu ne-am hotărât unde vom organiza acest eveniment, este foarte posibil să alegem municipiul Tîrgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE