BC Mureș, învinsă din nou la Galați BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

BC Mureș, învinsă din nou la Galați

În etapa a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a suferit a doua înfrângere, cedând cu 80-78 (19-24, 17-16, 25-20, 19-18) în deplasare, la Galați, în fața formației locale Phoenix. După ce ambele echipe au pierdut meciul de debut în noua ediție de campionat, BC Mureș pornea totuși favorită. Partida a fost una echilibrată, cu numeroase răsturnări de scor. După un start echilibrat, primul sfert a fost dominat de mureșeni, care, după un coș de 3 puncte al lui Martinic în al treilea minut au condus în permanență până la prima pauză, încheiată cu 5 puncte avantaj, după o nouă „treiță” marca Martinic. Al doilea sfert a adus o ușoară desprindere a „tigrilor”, care s-au menținut în permanență la conducere, diferența ajungând până la 10 puncte la jumătatea actului. Ultimele două minute dinaintea pauzei mari au aparținut gălățenilor, care s-au apropiat la doar patru puncte, cu doar două coșuri înscrise în ultmul minut, ambele de gazde, scorul pauzei mari fiind stabilit de fostul „tigru” Cătălin Vlaicu.

Final pe muchie de cuțit

După pauză Phoenix a fost echipa care a impus ritmul. După un coș al mureșenilor prin Kalve, gălățenii au reușit 7 puncte consecutive, preluând conducerea după doar două minute de joc. BC Mureș s-a mai aflat la conducere o singură dată, după care a reușit doar să se apropie până la un singur punct, diferență cu care s-a și intrat la ultima pauză, după un sfert câștigat de gazde de această dată la 5 puncte. Coșul de trei puncte din debutul ultimului act al aceluiași Goran Martinic părea să aducă lucrurile pe făgașul normal, conform așteptărilor. Daniels a dat imediat replica și în minutele următoare cele două echipe s-au aflat cu schimbul la conducere. La jumătatea ultimului sfert gazdele conduceau la limită, 73-71, după care au urmat aproape patru minute în care cele două s-au întrecut în ratări. Cu un minut și jumătate rămas de joc, Pesic a reușit un singur punct de la libere, dar din nou Martinic a punctat de la distanță, egalând scorul la 74, scor cu care s-a intrat în ultimul minut. Mult mai motivați, gălățenii au rezistat presiunii din final, înscriind alte 6 puncte față de doar două libere transformate de Martinic și coșul lui Mohammed care a stabilit scorul final. BC Mureș părăsește pentru a doua oară la rând terenul din Galați cu o înfrângere într-un joc în care porneau drept favoriți. Urmează o pauză de două săptămâni, după care îi așteaptă un joc deosebit de dificil pe teren propriu, când vor primi vizita formației U-BT Cluj-Napoca.

Marcatori:

Phoenix: Bojovic 23 (3×3), Waters 13 (1), Daniels 12 (2), Vlaicu 12 (1), Milovanovic 10, Pesic 7, Petică 3 (1).

BC Mureș: Martinic 22 (4), Barham 15 (3), Kalve 12 (1), Mohammed 11 (2), Dapa 8, Sánta 5, Lázár 4, Borșa 1. Au mai jucat Andrei și Cioacătă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE