Share

Home / Administratie / Simpozion despre eliberarea oraşului Târgu-Mureş

Simpozion despre eliberarea oraşului Târgu-Mureş

111Garnizoana Târgu-Mureş în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureş şi Clubul Ofiţerilor de Tancuri „Mureş” organizează miercuri, 28 septembrie, de la  ora 14.00, la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, un simpozion prilejuit de aniversarea a 72 de ani de la data eliberării oraşului Târgu-Mureş şi a bătăliei de la Oarba de Mureş.

Potrivit organizatorilor, prima parte a evenimentului va cuprinde următoarele sesiuni de comunicări: “Acţiunile Armatei Române în timpul Campaniei din Vest, după 23 August 1944” – col.(r)dr. Viorel Filip, “Desfăşurarea acţiunilor pentru eliberarea oraşului Târgu-Mureş” – maior Sergiu Petru Colceriu, “Eu am luptat pentru libertatea judeţului Mureş şi a României” – gen. bg. (r) Marin Ştefănescu, veteran de război, preşedinte de onoare a Filialei Mureş ANVR, “Bătălia de la Oarba de Mureş, Trăirile unui supravieţuitor” – gen. bg. (r) Haralambie Cacină, preşedintele Filialei Maramureş ANVR, “Acţiunile informative/ contrainformative ale secţiei a II-a din M.St.M. în teritoriul vremelnic ocupat de Ungaria hortystă”- prof. Nicolae Balint şi “Situaţia bisericilor româneşti în nord-vestul Transilvaniei în perioada 1940-1944” – prof. dr. Florin Bengean. Partea a doua a evenimentului va cuprinde lansarea cărţii “În avanpostul luptei pentru supravieţuire 1938-1940”, autor col. (r) Dan Prisăcaru.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Valea Largă – model de investiţii şi dezvoltare

Comuna Valea Largă, aflată la confluenţa între judeţul Mureş şi Cluj, nu se află mereu …

Share
Share