Home / Business / Bunătăţuri tradiţionale expuse la Atelierul Petry

Bunătăţuri tradiţionale expuse la Atelierul Petry

img_0756Curtea Muzeului şi Atelierului de Prezentare Petry din Târgu-Mureş a găzduit vineri, 23 septembrie a şaptea ediţie a Târgului “Local Farmers’ Market”, eveniment organizat de societatea Primacom SRL cu scopul de a promova producătorii şi produsele tradiţionale din zona judeţelor Mureş şi Harghita.

Produse exclusive marca “Petry”

img_0750La loc de cinste a fost şi de această dată standul firmei gazdă, unde vizitatorii au putut degusta şi cumpăra din bunăturile marca Petry, salam specific italienesc, cârnaţi cu gem de prune, cârnaţi evreieşti, cârnaţi speciali din carne de pui, cârnaţi ardeleneşti cu carne de vită şi porc şi cârnaţi Debrecen. “Venim cu produse exclusive, printre care cârnaţi cu gem de prune, cârnaţi cu vin, cu caşcaval şi cârnaţi cu bere. Sunt produse exclusive care se pot cumpăra doar la acest târg”, ne-a declarat Bálint P. Erika, director marketing, Primacom SRL Târgu-Mureş.

Sprijin pentru producătorii locali

img_0751Local Farmers’ Market”, a reunit 18 producători, din judeţele Mureş şi Harghita, care și-au prezentat  oferta bogată a produselor din carne şi lactate, miere, pâine de casă, gemuri, siropuri, vinuri, legume şi fructe, completată de produse naturiste şi handmade.“Suntem la cea de-a şaptea ediţie a Local Farmers’ Market, târg cu produse handmade şi produse tradiţionale locale. Vizitatorii au avut parte de o ofertă bogată, de la miere, vinuri, cârnaţi speciali, siropuri de casă, pâine de casă, legume, fructe, brânzeturi tradiţionale, la care se adaugă produse handmade şi nelipsitele produse naturiste. Au fost prezenţi 18 producători din judeţele Mureş şi Harghita, alături de produsele marca Petry. Ideea acestui târg a venit ca urmare a bunei noastre colaborări cu mulţi producători locali, care nu au avut loc unde să-şi expună spre vânzare produsele lor. Noi încercăm să le venim în întâmpinare, astfel ca toată lumea să consume produse locale, produse sănătoase. Este foarte important ca oamenii să consume produse de la producători locali. În primul rând pentru că sunt sănătoase, gustoase, plus că aceşti mici producători au de câştigat. Merită ca ei să fie cunoscuţi. Deşi suntem la cea de a şaptea ediţie se vede că interesul consumatorilor este în creşetere, avem mult mai mulţi vizitatori”, a precizat Bálint P. Erika.img_0768

Târg organizat în fiecare lună

Organizatorii doresc o permanentizare a acestor tipuri de evenimente, astfel că lunar târgumureşenii să se poată bucura luna de o zi în care să poată cumpăra produse tradiţionale. “Avem o bună relaţie cu pensionarii, astfel ca ei să poată benefica de anumite facilităţi până le vine pensia. Se vede că este foarte important pentru ei acest aspect, cumpără, dar nu în cantităţi mari. Un pic de brânzeturi, un pic de cârnaţi. Încercăm să organizăm acest târg în fiecare lună, în a trei zi de vineri din fiecare lună”, a subliniat Bálint P. Erika.img_0757

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

95 de kilograme de cannabis ridicate de polițiști

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis miercuri, 23 septembrie, prin intermediul unui comunicat de …