Home / Slider / A început ”Săptămâna prevenirii criminalității”

A început ”Săptămâna prevenirii criminalității”

Distribuie

 

S-a dat startul manifestării ”Săptămâna prevenirii criminalității”, ajunsă la cea de-a XI-a ediție. Acțiunile se vor desfășura în perioada 26-30 septembrie și au ca scop transmiterea către populație a unor mesaje antivictimale și antiinfracționale.

În ziua de 26 septembrie, sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a găzduit o conferință de presă cu tema ”Săptămânii prevenirii criminalității”, care va antrena deopotrivă polițiștii mureșeni și a colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și a polițiștilor din mediul rural, și se va bucura de sprijinul oferit de Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Agenția națională împotriva traficului de persoane, Centrul regional de prevenire, de evaluare și consiliere antidrog, Academia Velo și Asociații Moto, în toate activitățile menite a stimula creșterea sentimentului de încredere a cetățenilor în structurile de aplicare a legii.

La nivelul județului Mureș activitățile se vor desfășura pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă, respective luni-26 septembrie, prevenirea delicvenței juvenile, marți-27 septembrie, prevenirea victimizării minorilor, mirecuri- 28 septembrie, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, joi-29 septembrie, prevenirea infracțiunilor cu violență, iar vineri – 30 septembrie, siguranța rutieră.

” Cu orice prilej, lumea discută despre nemulțumirile față de societatea în care trăim, demodul în care evoluează lucrurile, deceea ce se întâmplă în jurul nostru. Cu toții ne dorim o schimbare în bine, însă în general considerăm că alții trebuie să facă ceva ca acest lucru să se întâmple. Așteptăm ca lucrurile să se schimbe, dar noi să privim ca spectator. Dacă gândim astfel, avem puține șanse să vedem schimbarea, fiindcă aceasta pornește de la fiecare dintre noi, cu toții putem face ceva” a declarat comisar șef de poliție Gabriela Pîncă, coordonator Compartiment de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mureș.

Deschide-ți mintea!

Săptămâna prevenirii criminalității a debutat luni, 28 septembrie. cu o primă acțiune, lansarea ediției a V-a a proiectului „Deschide-ți mintea! Nu fi închis!”, în care au fost implicate persoanele aflate în detenție la Penitenciarul Tîrgu-Mureș. Printr-un strâns parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, aceștia au avut întâlniri cu elevi ai Liceului ”Avram Iancu”, în care le-au povestit din experiențele lor nefaste. În paralel, la Luduș a avut loc lansarea unui concurs de mesaje privind delicvența juvenilă, mesaje de la tineri adresate tinerilor. Competiția a fost lansată cu prilejul activităților în școli, selectarea și premierea celor mai reușite mesaje urmând a a avea loc la sfârșitul săptămânii.

Vor urma, zilnic, întâlniri, dezbateri și acțiuni vizând siguranţa în mediul online, infracţiunile comise cu violenţă sau siguranţa rutieră.

Pe lângă dezbateri mai sunt programate şi întâlniri cu elevi, părinţi sau profesori, oameni în vârstă şi administratori de societăţi comerciale.

Comisar șef de poliție Cătălin Rădulescu, împuternicit adjunct șef al IPJ Mureș, a ținut să mulțumească tuturor partenerilor care au susținut mai bine de un deceniu încoace activitatea de prevenire a criminalității. Conferința de presă a fost onorată și de prezența fostului ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Alexandru Cîmpean, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, care a fost pionul principal al celorlalte 10 ediții a manifestărilor de prevenire a criminalității.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.