Cristina Bolog, expoziție inedită de pictură „Între lumi” Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 600 Vizualizări

Cristina Bolog, expoziție inedită de pictură „Între lumi”

Instituția Prefectului – judeţul Mureş și Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş au organizat miercuri, 28 septembrie, vernisajul expoziţiei de pictură a tinerei artiste din Târgu-Mureș, Cristina Bolog, sub genericul „Între lumi”, creații la care Cristina a lucrat în ultimii doi ani și care transmit energie pozitivă și optimism.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a caracterizat-o pe Cristina Bolog drept o ființă „extrem de veselă și optimistă”, iar veselia și optimismul se reflectă și în tablourile sale. Tablourile Cristinei pot fi admirate la Galeria Instituţiei Prefectului – județul Mureș în perioada 28 septembrie – 28 octombrie. Tânăra artistă, născută în Târgu-Mureș, este pasionată de artă de la o vârstă fragedă, urmând cursurile Liceului de Artă din Târgu-Mureș, din clasa a V-a până în clasa a XII-a, profilul artă plastică, secția grafică. La facultate, s-a orientat spre alt domeniu, dar a continuat să picteze.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş, publicistul Nicolae Băciuț, care a susținut și un moment liric, a transmis că tânăra artistă Cristina Bolog inspiră, prin lucrările sale, încredere și îi invită iubitorii de artă să pătrundă în lumea ei. Tehnica folosită este mixtă, de la tuș, acryl, pastel până la tempera.
„Eu am botezat expoziția „Între lumi”, fiindcă este vorba despre un moment al căutărilor, al echilibrului între lumea exterioară și lumea interioară. Fenomenul plastic mureșean este într-o dinamică extraordinară și se întâlnesc generații diferite pe același orizont. Îmi amintesc expoziția Cristinei Bolog de la Simfest, prima expoziție personală, iar aceasta este prima ei expoziție adevărată. În ceea ce privește genurile frecventate în plastică mureșeană, grafica este un gen destul de văduvit. Aparent, grafica nu este la fel de spectaculoasă precum pictura de șevalet. Cristina Bolog are vise pe care și le fundamentează pe optimismul ei iremediabil. Temele pe care le abordează sunt păsările, fluturii, florile și compozițiile la limita abstractului. Grafica pe care Cristina o practică este alb-negru și color, un gen de graniță între pictură și grafică. Artista reușește deja să creeze o lume”, a transmis Nicolae Băciuț.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE