Home / Politic / VIDEO: Primarii din Mureş, instruiţi pentru alegerile parlamentare

VIDEO: Primarii din Mureş, instruiţi pentru alegerile parlamentare

111Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) – Filiala Centru, Farkas László, a participat marţi, 27 septembrie, la o întâlnire de lucru cu primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Mureş, pe tema organizării alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

Prefectul Lucian Goga, optimist

Întâlnirea a avut loc în Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, iar alături de Farkas László din prezidiu au mai făcut parte dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş, Ioan Matei – directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Statistică Mureş, Ioana Bold – şeful Serviciului juridic din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş şi Smaranda Haţegan – şeful Serviciu financiar, contabil, resurse umane şi administrative în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

De asemenea, în sală au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, precum şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş. „Dacă ne uităm peste alegerile care au trecut, lucrurile în ceea ce mă priveşte au decurs bine. Cu siguranţă aşa o să fie şi înainte de alegerile din decembrie 2016”, a afirmat prefectul judeţului Mureş.

112

Recomandări pentru primari

Unul din subiectele abordate s-a referit la atribuţiile care le revin primarilor pentru organizarea alegerilor din 11 decembrie 2016 în condiţii optime. „În principal, primarii duc la îndeplinire următoarele măsuri tehnice, conform Hotărârii de Guvern 636: întocmesc şi tipăresc listele electorale permanente, asigură urnele de vot, urnele speciale şi cabinele de vot, informează alegătorii privind delimitarea secţiilor de votare şi sediile acestora, asigură locurile speciale de afişaj electoral şi amplasarea de panouri electorale în fiecare sat aparţinător sau localitate componentă în unitatea administrativ-teritorială respectiv, acordă sprijin reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru instalarea echipamentelor şi furnizarea serviciilor prevăzute de lege, asigură prin personalul desemnat primirea pe bază de proces verbal a echipamentelor instalate pentru buna funcţionare a sistemului informatic, respectiv de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal şi a serviciilor de telefonie specială şi de comunicaţii de voce şi date necesare birourilor electorale, precum şi protecţia fizică a acestora. De asemenea, primarii acordă sprijin prefectului pentru exercitarea atribuţiilor cu caracter electoral ce îi revin, potrivit actelor normative în vigoare”, a precizat Farkas László.

113

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Propunere pentru închiderea Pieței de vechituri!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat marți, 27 octombrie, pe pagina de Facebook …