Home / CSU Medicina CSŞ / CSU Medicina își asigură locul în semifinale

CSU Medicina își asigură locul în semifinale

Distribuie

În al doilea meci din cadrul celei de-a XI-a ediții a Cupei Ardealul la volei feminin, CSU Medicina a învins cu 3-0 (25-23, 29-27, 21-17) formația VC Unic LPS Piatra Neamț. Cu această victorie, mureșencele și-au luat o revanșă pentru înfrângerea suferită în urmă cu câteva zile, când a participat la Cupa Municipiului Piatra Neamț și au cedat la același scor cu nemțencele, asigurându-și totodată practic un loc în semifinalele turneului care se dispută în sala „Anton Pongracz” din cadrul complexului UMF din Târgu-Mureș. Din grupa B mai face parte vicecampioana CSM Târgoviște, adversara nemțencelor în ultimul meci al grupei și după toate probabilitățile mureșencele vor încheia pe locul secund în grupă, urmând să întâlnească în prima semifinală a competiției câștigătoarea celeilalte grupe, care are în componență formațiile Volei Alba Blaj, Penicilina Iași și Universitatea Cluj. Aceasta va fi după toate probabilitățile echipa din Blaj, campioana ultimelor două ediții a campionatului. Întâlnirea urmează să aibă loc vineri, de la orele 11.00 și va fi urmată de a doua semifinală, în care CSM Târgoviște va întâlni ca doua clasată din grupa A.

Joc spectaculos, foarte disputat
Întâlnirea dintre mureșence și nemțence, în ciuda scorului aparent categoric, a fost una echilibrată. După ce s-au impus la limită în primul set, a urmat un al doilea foarte disputat, în care „medicinistele” au valorificat abia a cincea minge de set. Pănă la primul time out tehnic, avantajul nu a fost mai mare de un punct. Gazdele au fost cele care s-au aflat mai mult în avantaj, dar la timpul de odihnă nemțencele aveau 8-7. Trei puncte consecutive ale gazdelor au dus scorul la 10-8, după care mureșencele s-au desprins la 15-11. La al doilea timp tehnic aveau doar 16-14, după o perioadă în care, cu schimbul, cele două echipe au reușit serii de câte 3-4 puncte. Spre finalul setului au fost schimburi foarte disputate și spectaculoase, cu faze în care perechea Varga-Iancu a reușit câte două blocaje în aceeași fază. Mureșencele au valorificat abia a cincea minge de set și mai aveau nevoie de unul pentru a îndepărta eventualele emoții. Setul trei s-a încheiat cu un scor mai categoric, dar acest lucru s-a datorat în special debutului și finalului de set. CSU Medicina a luat în start un avans de 4 puncte, păstrat până la primul time out. Nici în acest set nu au lipsit emoțiile, deoarece nemțencele au egalat la 10 și au prealuat conducerea cu 12-11, după un blocaj mureșean ieșit în aut. A urmat o serie foarte bună. Medicina a avut trei punct avans la al doilea timp de odihnă, după care s-a desprins la 20-15. Time-outul cerut de oaspete nu a folosit și mureșencele au încheiat practic jocul când au mai pus trei puncte pe tabelă, cu trei atacuri în teren ale Roxanei Iancu. Partida s-a încheiat cu un atac al Lizei Varga și mureșencele au o zi de pauză până la confruntarea cu campioanele, de la care vor lipsi câteva jucătoare, aflate la lotul național.
CSU Medicina a evoluat în formula:
Eliza Varga, Roxana Iancu, Marija Pucarević, Tamara Ignjić, Valentina Rusu, Rodica Buterez, Laura Molnar-libero, Sonia Teianu, Alexandra Babaș, Raisa Ioan, Boglarka Pețan, Loredana Dobriceanu, Lea Rancz-libero.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.