VIDEO: Judecătorii din BEC Mureş, desemnaţi prin tragere la sorţi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 887 Vizualizări

VIDEO: Judecătorii din BEC Mureş, desemnaţi prin tragere la sorţi

111Preşedintele Tribunalului Mureş, judecător Ioana Delia Lucaci, a stabilit joi, 29 septembrie, prin tragere la sorţi, numele celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) al judeţului Mureş pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Tragerea la sorţi s-a efectuat într-o şedinţă publică, la sediul Tribunalului Mureş, în baza articolului 13, alineatul 2, din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, iar din urna cu 16 bileţele cu tot atâtea nume de judecători în exerciţiu au fost extraşi judecătorii Sonia Deaconescu, Bereczki Adrian şi Mariana Făgărăşan.

Atât procedura tragerii la sorţi, cât şi modalitatea de desemnare a preşedintelui şi locţiitorului Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Mureş au fost explicate de preşedintele Tribunalului Mureş. „Cei trei judecători vor alcătui Biroul Electoral de Circumscripţie Mureş. Desemnarea se face dintre judecătorii în exerciţiu ai Tribunalului Mureş. Rezultatul tragerii la sorţi urmează a se consemna într-un proces-verbal semnat de preşedintele instanţei, care constituie actul de investire. Ulterior, în termen de 24 de ore de la desemnare, judecătorii, prin vot secret, vor alege preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie şi locţiitorul acestuia. Din acest moment, Biroul astfel constituit îndeplineşte toate atribuţiile care îi revin, potrivit prezentei legi, adică Legea 208/2015, urmând a fi completat cu reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor, cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, conform legii pe care am menţionat-o”, a afirmat judecător Ioana Delia Lucaci.

112

 

„Atribuţiile pe care Biroul Electoral de Circumscripţie le va îndeplini sunt cele prevăzute în articolul 14 din Legea 208/2015, alineatul 1, literele a) până la k). În activitatea acestui Birou, acesta dă decizii care se aduc la cunoştinţă în şedinţă publică şi prin afişarea pe site-ul Biroului şi se comunică, de asemenea, părţilor interesate”, a completat preşedintele Tribunalului Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE