Evenimente cultural-sportive, susţinute de Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 370 Vizualizări

Evenimente cultural-sportive, susţinute de Consiliul Judeţean Mureş

111Aleşii judeţeni au modificat joi, 29 septembrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare, programul de activităţi realizate de Consiliul Judeţean Mureş în parteneriat cu alte instituţii şi organizaţii, prin completarea acestuia cu noi activităţi: Festivalul de artă contemporană „Mooving Bricks”, Cupa României la dans sportiv, Seminarul internaţional „Cum poate regenera patrimoniul cultural oraşe, regiuni, ţări, din punct de vedere economic, social şi al mediului” şi Festivalul-concurs naţional studenţesc de dans duete „Paşi în doi”.

Cele patru evenimente vor fi susţinute şi din punct de vedere financiar, cu următoarele sume: 15.000 lei pentru Festivalul de artă contemporană „Mooving Bricks”, Cupa României la dans sportiv şi 5.000 lei pentru Festivalul-concurs naţional studenţesc de dans duete „Paşi în doi”.

Festival de artă contemporană „Mooving Bricks”

Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie şi are ca scop susţinerea artei contemporane prin programe care vizează filmul, designul, dansul, urban paintingul şi literatura, prin organizarea de workshopuri specifice. La worshopuri participă tineri, artişti debutanţi din judeţul Mureş. Punctul forte al Festivalului este atelierul de dans, „Alt Dance Workshop” , o iniţiativă unică în Târgu-Mureş, care va avea loc în perioada 12-16 octombrie 2016, cu scopul creării unor puncte de întâlnire pentru cei interesaţi în dans şi în artele mişcării. Participanţii vor avea vârsta peste 14 ani, iar echipa organizatoare este alcătuită din artişti tineri, care au ca scop iniţierea unor platforme noi, energice în cadrul artei mişcării, oferind posibilitatea de a cunoaşte diferite stiluri de dans, schimb de experienţă şi încercarea unor noi direcţii privind exprimarea corporală.

Organizator: Asociaţia Culturală „Vox Novum”

Locaţie: Târgu-Mureş

Data: 12-16 octombrie 2016

Concurs „Cupa României la dans sportiv”

Evenimentul este organizat în premieră la Reghin, de către Clubul Sportiv „Dansul Viorilor” sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, ca o recunoaştere a rezultatelor deosebite obţinute la nivel naţional şi internaţional, Reghinul devenind Centru Naţional de Excelenţă în dansul sportiv, cu primii campioni mondiali ai României la categoria Adulţi, în 2015, şi alte trei titluri de campioni mondiali la categoriile „Tineret” şi „sub 21 ani”, Latino.

În aceeaşi perioadă se va desfăşura şi consacratul concurs „Cupa Mirona”, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie. Totodată, se va celebra evenimentul împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Dans Sportiv. La evenimente vor participa peste 800 de dansatori, reprezentanţi ai dansului sportiv românesc din întreaga ţară concurând în competiţii pe toate categoriile de vârstă, în două săli de concurs, în paralel. Arbitrajul va fi efectuat de arbitri legitimaţi ai Federaţiei române de Dans Sportiv, de la cluburi din centrele de dans sportiv din ţară.

Organizator: Clubul Sportiv „Dansul Viorilor”

Locaţie: Reghin

Data: 15-16 octombrie 2016

Seminar internaţional „Cum poate regenera patrimoniul cultural oraşe, regiuni, ţări, din punct de vedere economic, social şi al mediului”

Manifestarea este organizată de către Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş. Pornind de la obiectivele specifice ale asociaţiei, prezentul seminar internaţional îşi propune să dezbată şi să pună în valoare experienţe şi modele de bună practică cu privire la valorificarea patrimoniul cultural, ca vector de influenţare şi dezvoltare a localităţilor şi regiunilor, sub aspect economic, social precum şi al conservării mediului. Cu ocazia seminarului, va avea loc şi Adunarea Generală a Asociaţiei.

Organizator: Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România

Locaţie: Târgu-Mureş

Data: 20-22 octombrie 2016

Festivalul-concurs naţional studenţesc de dans duete „Paşi în doi”

Evenimentul se află la cea de a X-a ediţie, ediţie aniversară, şi îşi propune să ofere studenţilor şi tinerilor care activează în trupe de dans, posibilitatea de a se manifesta pe plan artistic şi de a-şi valorifica talentul şi concepţia coregrafică pentru genuri diferite şi anume: dans contemporan, dans de caracter (rusesc, indian, spaniol, napolitan, chinezesc, polonez,unguresc, tribal), show-revue (musical, cabaret, dans de revistă), street dance-sincron (nu se admit battle-uri), dans de modă (tangou argentinian-escenario, salsa, bachata, kizomba, merengue), inedit (ex.robotic, rock and roll acrobatic, west coast swing).

La această ediţie sunt aşteptaţi studenţi din 10 centre universitare: Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Braşov, Petroşani, Ploieşti, Piteşti. Pe de altă parte, începând cu această ediţie se doreşte internaţionalizarea evenimentului, prin invitarea ca membru de onoare al juriului a unei coregrafe din Franţa (Christine Grimaldi), care va oferi participanţilor şi un workshop de coregrafie şi balet.

Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş

Locaţie: Târgu-Mureş

Data: 9-10 decembrie 2016

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE