Reţinuţi pentru trafic de persoane şi de minori Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 387 Vizualizări

Reţinuţi pentru trafic de persoane şi de minori

111Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mureş, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat miercuri, 28 septembrie, mai multe percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și de minori. Față de cinci persoane au fost dispuse măsuri restrictive de libertate.

Potrivit inspectorului Andreea Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat patru percheziţii domiciliare, la cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de iniţiere, constituire sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. „Cei în cauză ar fi recrutat mai multe tinere şi, profitând de vulnerabilitatea acestora, le-ar fi izolat de familie, societate și locurile de muncă, exploatându-le sexual, în cadrul unor ritualuri. De asemenea, aceștia ar fi obligat victimele să le predea și veniturile personale. În urma percheziţiilor, au fost ridicate sisteme și medii de stocare a datelor informatice, documente și alte mijloace materiale de probă”, a precizat inspector Andreea Pop.

Faţă de cele cinci persoane s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore. „La data de 29 septembrie, față de liderul grupării s-a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de două persoane s-a luat măsura arestului la domiciliu, iar alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar”, a arătat inspector Andreea Pop.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE