Home / FC Municipal / ASA pierde al patrulea joc pe teren propriu

ASA pierde al patrulea joc pe teren propriu

Distribuie

După ce în sezoanele trecute stadionul Trans Sil era o adevărată „fortăreață”, ASA Târgu-Mureș a cedat pentru a patra oară pe teren propriu în acest sezon al Ligii I de fotbal. Mureșenii au pierdut jocul din etapa a XI-a cu 1-3 (0-1) în fața formației CFR Cluj. Golurile au fost înscrise de Nascimento (min. 16), Andrei Mureșan (55) și Omrani (83) pentru clujeni, Ianis Zicu (minutul 84), pentru mureșeni. Jocul a fost unul cel mult modest, îndeosebi în prima repriză, una în care niciuna din cele două echipe nu a reușit să-și creeze vreo situație de gol. Singura oprtunitate a fost fructificată de oaspeți. Cele două echipe au pornit cu același „statut”, -6 puncte în noul sezon, dar CFR a reușit un parcurs care i-ar fi plasat pe podium în cazul în care nu aveau acea penalizare. Pe de altă parte, tehnicienii și cei care intră în teren nu au nicio vină pentru situația echipei, dar diferența poate fi făcută de felul în care pot fi motivați jucătorii, evident și de valoarea, sau nivelul actual al componenților echipelor. După ce ASA reușea eliminarea clujenilor din Cupa Ligii, dar CFR obținea apoi victoria pe terenul Stelei, dorința de revanșă și continuarea parcursului dădeau drept mare favorită echipe de pe Someș. Mai putea fi luată în calcul și o eventuală revanșă a antrenorului Vasile Miriuță, care a plecat de la ASA în sezonul trecut în împrejurări știute doar de un grup restrâns. „Vișiniii” s-au dovedit mai degrabă pragmatici. Au valorificat în prima repriză singura situație cu adevărat periculoasă și și-au asigurat victoria fără să forțeze în partea a doua.

 

Fără replică nici la reluare

După ce Nascimento a deschis scorul în urma unei lovituri de colț, noul intrat după pauză, Vasile Mureșan a fructificat nemarcat în fața porții în minutul 54 o nouă lovitură de la colțul terenului. ASA a încercat să revină în joc, a avut câteva acțiuni mai cursive, dar toate s-au oprit în preajma careului clujenilor, sau au fot irosite și puținele oportunități. Pentru a îndepărta orice emoții de final, CFR-ul a mai punctat o dată în minutul 83 prin Omrani, care a finalizat acțiunea lui Nouvier. ASA a reușit în minutul următor să înscrie prin Zicu. Acesta a reluat cu capul din plonjon centrarea lui Matei, dar era doar un gol de consolare. Finalul a fost ceva mai animat, dar era evident că soarta învingătoarei era deja decisă. Golul lui Zicu a fost primul pe teren propriu a ASA-ului în cele patru eșecuri suferite de mureșeni, excepție făcând cel câștigat cu multă șansă în fața celor de la Dinamo, unde același Zicu reușea dubla. Liga I se întrerupe pentru două săptămâni, ca urmare a jocurilor pe care le va disputa naționala în preliminariiile Mondialelor din 2018, iar în etapa următoare ASA va juca în deplasare, la FC Voluntari, duminică, 16 octombrie, de la ora 15.30.

Au evoluat formațiile:

ASA: Mingote- Belu, Dobrosavlevici, Netzer, Matei, Surdu, Mureșan, E. Dică (70 Morar), Mendy (46 Iacobovici), Zicu, Rus (46 Kuku).

CFR: Mincă- Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu, L. Rus, Nascimento (46 A. Mureșan), Sorsa (56 Păun), Ruiz, Nouvier, Omrani


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.