Debut timid în Liga Națională pentru nou promovata BC Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Debut timid în Liga Națională pentru nou promovata BC Sirius

În prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin, BC Sirius Târgu-Mureș a cedat partida susținută în deplasare la Universitatea Cluj. Gazdele s-au impus la scor, 79-45 (29-21, 23-10, 10-8, 17-6), după un joc în care formația mureșeană a ținut pasul doar în primul sfert, care a fost și cel mai spectaculos al partidei. După primele două minute de joc nou promovata părea o adversară redutabilă pentru echipa de pe Someș, care și-a asigurat pentru noul sezon un lot mult mai competitiv față de edițiile trecute. Victoria a fost asigurată și datorită reușitelor aruncărilor de la distanță, capitol la care mureșencele au fost depășite categoric, raportul fiind de 9-1. BC Sirius a condus până la jumătatea primului sfert cu 7-4, apoi cu 13-12 și a mai egalat la 15 în a doua jumătate a sfertului, dar finalul actului a aparținut gazdelor, care și-au mărit avantajul la 8 puncte cu un coș reușit de la distanță în ultima secundă și a dus diferența la 10 puncte imediat după reluare.

 

Nesiguranța și „banca scurtă” au decis

Dacă în tabăra clujencelor s-au aflat trei jucătoare care au punctat de câte două ori din afara semicercului, din echipa lui Steff Zakarias singura jucătoare care a reușit un coș de 3 puncte a fost micuța Andreea Beldian, o contraperformață, dacă ținem cont de faptul că la mureșence acest capitol era până nu demult unul forte. Dintre cele patru jucătoare de peste Ocean, doar două au încercat de câte 6 ori să puncteze de la distanță, Laudermill și Daniel, dar toate tentativele au oferit clujencelor oportunități de a se distanța pe tabelă. Acest lucru l-au reușit și „universitarele” au câștigat sferturile următoare la diferențe demne de echipele de junioare, în care BC Sirius abia a depășit în cele trei numărul de puncte reușite în primul, în care promiteau un joc echilibrat. Universitatea a dominat net la capitolul mobilitate, reușind un număr aproape dublu la mingi recuperate și mai mult de triplu la pase decisive. A fost un prim joc, dar echipa care se dorea a fi una bătăioasă este departe de ceea ce promitea. Primul joc pe teren propriu al mureșencelor va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, ora 18.00, în compania formației Olimpia CSU Brașov, pe care au învins-o în jocul disputat în cadrul primei ediții a Cupei Sirius.

Marcatoare:

Universitatea: Davis 19, Mandache 16 (1×3), Irimia 12 (2), Ross 8 (1), McKinney 7, Medley 6 (2), Voica 6 (2), Harrison 5 (1)

Sirius: Lauredmill 13, MCCune 12, Daniel 8, Gregory 6, Beldian 3 (1), Alina Pop 2, Meszáros 1. Au mai evoluat: Lovász, Gál

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE