Home / Administratie / Bani pentru consolidarea blocului de pe Cisnădie

Bani pentru consolidarea blocului de pe Cisnădie

Distribuie

Consilierii locali târgumureșeni au aprobat în ultima ședință proiectul de hotărâre privind inițierea demersurilor legale şi procedurale pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie DALI (reparaţii şi consolidare) la blocul din Str. Cisnădie nr. 13, precum şi elaborarea documentaţiei tehnico-economice (Studiu Geo, Expertiză tehnică de rezistenţă, SF, PT, DE) pentru lucrările de mansardare a blocului din Str. Cisnădie nr. 13 – 15, sub condiţia concesionării terasei blocului către Municipiul Târgu-Mureş, în vederea construirii de către autoritatea locală, în contrapartidă, a unor mansarde destinate închirierii.

Finanțarea lucrărilor va fi făcută din rezerva bugetară a municipiului, iar, în acest scop, va fi necesară o rectificare bugetară. Estimativ, costurile lucrărilor de reparaţii şi consolidare a blocului sunt de 245.000 lei cu TVA inclus.

Blocul de pe strada Cisnădie nr. 13 a fost afectat în decembrie 2014 de o explozie puternică, cauzată de o defecțiune la instalația de gaze naturale din apartamentul 25. Explozia a produs însemnate pagube materiale, fiind afectate toate apartamentele de la etajul al patrulea, un apartament de la etajul al III-lea – în total 5 apartamente și 2 garsoniere – și casa scării. De atunci, cu toate că s-au adresat cu cereri de sprijin autorității locale, reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Tîrgu Mureș, în afara acordării unui ajutor de urgență în sumă totală de 10.000 de lei, nu au găsit soluția legală de a finanța lucrările de reparații/consolidare a blocului afectat de explozie care depășesc posibilitățile financiare ale locatarilor.
Ligia VORO
Sursa foto: Facebook – Alegzander Alex


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.