Home / Administratie / Noi consilii directoare la BC Mureș, ASA, CSU și City’Us

Noi consilii directoare la BC Mureș, ASA, CSU și City’Us

Distribuie

Consiliile directoare ale celor patru cluburi sportive care sunt associate cu Municipiul Tîrgu Mureș au fost aprobate în ședința Consiliului Local Tîrgu Mureș din 29 septembrie. Tot atunci, în mapele aleșilor târgumureșeni, a ajuns o informare din partea secretarului municipiului, Andrei Mureșan, referitoare la alocare către trei dintre aceste cluburi.

 

Într-un sfârșit, proiectul de hotărâre privind numirea de noi membri în Consiliile Directoare ale asocierilor cu structurile sportive Baschet Club Mureș, Fotbal Club ASA 2013, ACS Universitar și CS City’Us, cele patru cluburi sportive profesioniste cu care sunt semnate din 2014 contracte de asociere, a ajuns în dezbaterea consilierilor locali târgumureșeni, după ce discuții s-au purtat prin mass-media și pe rețelele de socializare. Proiectul de hotărâre a fost motivat astfel: “Datorită faptului că aceste colaborări au avut rezultate benefice, cele patru cluburi remarcându-se în competițiile naționale din sezonul 2015-2016 – campioană națională la futsal, câștigătoarea Cupei României la fotbal feminin, vicecampioană la baschet masculin etc. -, conducerile cluburilor solicit continuarea acestor asocieri (…)”. De asemenea, în expunerea de motive, Executivul a arătat că operațiunile financiare nu se pot desfășura în condiții corespunzătoare deoarece aceste cluburi nu mai au consilii directoare.

 

foto-2-dumitru-matei
Acestea fiind motivele, consilierii au aprobat completarea consiliilor directoare cu următorii aleși: Magyari Elod (foto deschidere), Mozes Levente, Dumitru Pavel, Dumitru Matei (foto 1), Vasile Miculi – ASA 2013, Sebastian Pui, Radu Todoran, Bako Szabolcs, Kovacs Lajos, Magyari Elod – BC Mureș, Radu Todoran, Cristian Bratanovici, Csiki Zsolt, Magyari Elod – ACS Universitar, Csiki Zsolt, Sergiu Papuc, Kovacs Lajos, Dumitru Matei – City’Us.
“Vrem să susținem sportul de performanță în cadrul legal pentru că nu vrem să dăm cu subsemnatul la DNA”, a fost mesajul președintelui de ședință, social-democratul Sergiu Papuc transmis la dezbaterea acestui punct. De asemenea, Bakos Levente a readus în discuție necesitatea discutării viitorului sportului în Tîrgu Mureș și a modului cum va fi acesta susținut pe mai departe.

Informare asupra finanțării

În mapele consilierilor locali a ajuns și o informare din partea secretarului municipiului Tîrgu Mureș, Andrei Mureșan, referitoare la prejudiciul care trebuie recuperat de la cele patru cluburi sportive mai sus amintite, în urma controlului Camerei de Conturi Mureș și a deciziei nr. 13 din 6 mai 2016 a aceleiași instituții. Controlorii financiari au stabilit că o parte din fondurile primite de cele patru cluburi nu au fost utilizate potrivit clauzelor contractuale, motiv pentru care, potrivit raportului, de la cele patru cluburi sportive trebuia recuperată suma de aproape 518 mii de lei. Defalcată, urma să fie recuperate 195.097 de lei de la ACS Universitar, 194.247 de lei de la BC Mureș, 91.625 de lei de la City’Us și 36.979 de lei de la FC ASA 2013 Tîrgu Mureș. Până în 25 august, City’Us și FC ASA 2013 Tîrgu Mureș au returnat integral sumele impuse de către Camera de Conturi. BC Mureș a plătit 50.000 de lei, iar ACS Universitar – 95.097 de lei. Însă ambele cluburi, printr-o nouă decizie, din 19 septembrie a.c., semnatăr de directorul Camerei de Conturi, Marinel Sand, beneficiază de prelungirea termenului pentru recuperarea sumelor cheltuite fără respectarea termenilor contractuale, până la 31 noiembrie 2016.
În aceste condiții, ceea ce nu ne-a lămurit nici Consiliul Local, nici secretarul municipiului, este: poate fi acordată celor două cluburi finanțarea aprobată în 30 august sau nu? Pot fi cele două cluburi considerate cu datorii la stat sau nu? Va fi nevoie de o nouă hotărâre de Consiliu Local sau nu pentru aprobarea finanțării? Cert este că în 30 august s-a aprobat finanțarea cu 2,4 milioane de lei a BC Mureș, respectiv ACS Universitar a primit 770.000 de lei, însă banii nu au fost încă alocați.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.