“Rhema”, 20 de ani de proiecte umanitare Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1271 Vizualizări

“Rhema”, 20 de ani de proiecte umanitare

111Fundaţia Creştină „Rhema” Târgu-Mureş a împlinit miercuri, 28 septembrie, 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care la sediul organizaţiei a avut loc un eveniment aniversar la care au participat reprezentanţi ai Primăriei municipiului Târgu-Mureş, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, Spitalului de Boli Infecţioase Târgu-Mureş, SMURD, membri ai formației Red Parlament și semifinalista X Factor – Sahsa Călinescu.

Activităţi diverse

De-a lungul celor două decenii de activitate, Fundaţia Creştină “Rhema” s-a implicat atât în susţinerea unor copii şi tineri în cele trei case de tip familial şi un centru de zi, cât şi în sprijinirea unor familii nevoiaşe. “Fundația Creștină “Rhema” înseamnă 180 de familii nevoiașe din comunitatea de pe strada Dealului, sprijinite din 1996 cu ajutoare materiale, construcții de case, consiliere, obținere acte, sute de copii ajutaţi anual prin proiectul “Un ghiozdan, o șansă pentru educație”, Centrul de zi “Ioana” care oferă educaţie preșcolară celor de 30 de copii anual, pregătindu-i de școală, tot din comunitatea romă din strada Dealului, Case de tip familial “Iona”, “Bannatyne” şi “Roses” în cadrul cărora și-au găsit un cămin 29 de copii și tineri, începând cu anul 2001, toți suferind de o boală incurabilă, teliere protejate de creație, tâmplărie, pentru copii și tineri cu nevoi speciale şi programe de incluziune socială a tinerilor cu nevoi speciale”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ibolya Ungur, directoarea Fundaţiei Creştine “Rhema”.

Moment de reculegere
Cu ocazia aniversării, cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere pentru cei 11 copii și tineri din cadrul caselor de tip familial care s-au stins din cauza unor boli incurabile. “În amintirea lor s-au ridicat baloane cu numele fiecăruia dintre ei. Amintim că acest proiect este unic în județ și a răspuns începând cu anul 2001 la o nevoie a comunității din județul Mureș, și anume, instituționalizarea copiilor cu această boală, toți fiind abandonați în spitale. Tot în programul evenimentului s-au putut admira creațiile manuale realizate în cadrul atelierelor protejate”, a subliniat Ibolya Ungur.

112

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE