Sens giratoriu la ieșirea din Tîrgu Mureș spre Sighișoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2499 Vizualizări

Sens giratoriu la ieșirea din Tîrgu Mureș spre Sighișoara

Proiectul privind construirea unui sens giratoriu la intersecția străzii Calea Sighișoarei cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la ieșirea din Tîrgu Mureș spre Sighișoara, a fost aprobat cu un amendament. În schimb, proiectul privind fluidizarea traficului la intersecția străzii Gheorghe Doja cu Bulevardul 1848, prin crearea încă unui sens de circulație a fost retras de pe ordinea de zi.

 

Cu toate că se anunța un punct ușor, și la proiectul de hotărâre cu numărul 19 de pe ordinea de zi privind Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizarea intersecţiei giratorii Calea Sighişoarei – B-dul 1 Decembrie 1918”, zonă situată la intrarea în Tîrgu Mureș dinspre Sighișoara, au fost două intervenții în plen, care l-au determinat pe social-democratul Cristian Bratanovici să răbufnească după luările de cuvânt ale colegilor săi: “Acesta este rolul comisiilor, să se facă propunerile acolo, pentru că suntem ca la piață, nu e ok, părerea mea”.
Dar să vedem care au fost amendamentele. Unul care a exprimat punctul de vedere al Comisiei de urbanism și a fost prezentat în Consiliul Local de către Mozes Levente, de la UDMR. “Un singur amendament am la acest punct, dacă se face sensul giratoriu acela frumos și civilizat, să se pună limitatoare de viteză, pentru că se circulă cu viteză foarte, foarte mare”, a solicitat consilierul.
Cel de-al doilea a fost formulat de către alesul POL, Mark Christian Hermann.
“Eu aș da un vot de principiu pentru acest giratoriu pentru că într-adevăr și acesta provizoriu este unul eficient care și-a dovedit necesitatea, dar cu reducerea considerabilă a prețului și să nu se facă cu blocheți, ridicat, care să reducă vizibilitatea”, a solicitat acesta.
Supus la vot, cu amendamentul formulat de către Mozes, proiectul a fost aprobat cu 18 voturi.
Prin realizarea sensului, inițiatorii urmăresc fluidizarea traficului și ușurarea vieții șoferilor care vor să ajungă pe bulevard venind din străzile laterale.
Sistemul rutier al celor trei ramuri pe zona căilor de intrare/ieșire în/din girație și calea inelară, respectiv pe zona din afara sensului giratoriu nu va fi afectat. Potrivit proiectului de hotărâre, calea inelară se va realiza cu o lăţime de 10,0 m, fiind încadrată cu parapeţi separatori din beton de ciment la capetele insulelor de separare a benzilor de intrare/ieşire.
Lucrarea care va fi suportată din bugetul local este estimată la 290 de mii de lei și va fi executată în 3 luni de zile.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE