VIDEO: „Sărbătoarea Toamnei”, la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 407 Vizualizări

VIDEO: „Sărbătoarea Toamnei”, la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu”

111
Elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş au participat vineri, 30 septembrie, la „Sărbătoarea Toamnei”, eveniment organizat cu scopul pricipal de a promova consumul de fructe şi legume autohtone.

Acţiune tradiţională

Manifestarea a avut loc în curtea din apropierea sălii de sport şi parţial pe trotuarul din faţa şcolii şi a fost coordonată de prof. Dana Raduly, care s-a declarat mândră atât de implicarea elevilor din cele 12 clase participante, cât şi de sprijinul oferit de colegi şi părinţi.

„Acţiunea se numeşte „Sărbătoarea Toamnei”, este organizată de şcoala noastră în fiecare toamnă, sub o formă sau alta. Înainte împărţeam fructe şi legume, mergeam prin cartier şi copii împărţeau fructe şi legume trecătorilor, iar anul acesta ne-am propus să facem ceva mai interesant şi pentru copii, în sensul că fiecare clasă a preparat salată de fructe din fructe autohtone de sezon, pe care o împart trecătorilor. În schimb, cine doreşte poate să doneze 1 leu, 2 lei, 10 euro… atât am avut cea mai mare donaţie. La sfârşit se alege câştigătorul, clasa care a strâns cele mai multe donaţii. Banii respectivi vor fi folosiţi în clasă, pentru a-şi cumpăra markere, ce mai au nevoie în clasă, hârtie, sau ce cred ei că au nevoie. Desigur, banii strânşi din donaţii pot fi donaţi mai departe, va fi decizia lor”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. Dana Raduly. „Participă elevi din clasele V-VIII din şcoală, ceea ce înseamnă 12 clase de la secţiile română şi maghiară. Mulţumim pentru sprijin domnului director Boczog Szabolcs şi doamnei Gabrielei Şandru, director adjunct, ei ne-au ajutat cu organizarea şi cu popularizarea evenimentului”, a completat prof. Dana Raduly.

112

Lobby pentru fructe şi legume româneşti

Timp de aproximativ o oră, elevii participanţi şi-au oferit produsele, respectiv salată de fructe şi limonadă, în schimbul unor donaţii, trecătorilor, îndemnaţi să consume fructe şi legume autohtone. „Scopul principal este conştientizarea de către copii că toamna aduce foarte multe fructe şi legume sănătoase, să popularizăm consumul acestora în rândul populaţiei şi – de ce nu – să se strângă o anumită sumă de bani pe care să o folosească cum cred ei mai bine. Îndemnul cu care elevii oferă produsele este „Vă urăm o toamnă bogată, consumaţi fructe şi legume româneşti!”, a explicat prof. Dana Raduly.

113

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE