Home / Invatamant / Viitorii ingineri încurajați de Virgil-Traian Roman

Viitorii ingineri încurajați de Virgil-Traian Roman

Distribuie

Printre oaspeții prezenți la deschiderea anului universitar la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității ”Petru Maior” găzduită luni, 3 octombrie de Aula Magna UPM s-a numărat și director general Hirschmann Automotive România ing. Virgil-Traian Roman care le-a urat succes studenților în noul drum pe care au pornit. ”Pentru cei noi veniți pe bâncile facultății începe primăvara vieții, având în vedere că sunt primele zile în care pleacă din zona în care s-au născut, din zona de confort oferită de familie și ajung în zona în care vor începe să fie responsabili cu viața loc, cu ce urmează să facă în viitor. Dacă până acum ați fost doar participanți într-o fericită măsură a deciziilor care s-au luat, începând de astăzi deveniți responsabili pentru aceste decizii. Veți deveni în primă parte responsabili doar pentru activități, nu și pentru resurse,dar după aceea veți fi responsabili pentru producerea acestor resurse”, a precizat ing. Virgil-Traian Roman.

Mă văd inginer ?

img_0013Directorul general Hirschmann Automotive România a subliniat rolul primordial al școlii, completat de importanța studiului și a găsirii motivație de a opta pentru profesia dorită. ”Majoritatea discursurilor care se țin cu astfel de ocazii se referă la vicisitudinile sistemului sau la gradul slab al învățământului. Consider că învățământul din România nu e slab, problema care o avem în momentul de față este responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume părinții, profesorii, dar mai ales elevii. Dacă până acum era simplu, mergeam la o școală, găseam locuri de muncă fără nicio problemă. În momentul de față suntem responsabil la o vârstă din ce în ce mai mică de viitorul noastru. Trebuie să începem să ne gândim din timp ce cale vom urma, ce domeniu alegem astfel încât încă din zona liceului, și apoi a facultății să mergem în direcția care trebuie. Uitați-vă în jur, la școală, la colegii de lângă voi, la profesorii pe care urmează să-i aveți. E un exercițiu foarte simplu, la care îi provoc chiar și pe cei care vin la interviu. Uitați-vă în jur, întrebați oamenii, absolvenți și încercați să răspundeți la întrebarea : mă văd în această școală, mă văd inginer ? Dacă da, atunci ați ales bine, și dacă vă place ceea ce vedeți atunci acest gând o să vă motiveze pe viitor. Atâta timp cât în interior snteți motivați spiritual , va veni și motivarea materială, dacă vreți și vă place ce faceți. Dacă așteptați să primiți înainte de a da, dacă așteptați ca motivarea materială să vă satisfacă o motivare interioară, nu o să se întâmple. De aceea e foarte important ca să vă găsiți de astăzi motivarea, acum când încă nu e prea târziu, la început de drum, să faceți primii pași în direcția care trebuie”, a spus ing.Virgil-Traian Roman.

img_0021Vizați în discursul directorului Hirschmann Automotive România au fost și profesorii, farul călăuzitor după cum i-a numit Virgil-Traian Roman. ” Pentru profesori, încercați mai mult să fiți un far călăuzător. Nivelul de informație și ușurința cu care se ajunge la ea depășește nivelul care era acum câțiva ani. Mulți poate nu mai știu în ce dată s-a născut Eminescu, și sunt sigur că în câteva secunde aflați această dată, poate chiar și ora, printr-o simplă căutare pe telefon. Atunci rolul profesorului, dintr-o bibliotecă ambulantă cum era acum 100 de ani, dintr-un învățat suprem se transformă într-un maestru, călăuzitor într-un drunm al cunoașterii. Nu ne putem aștepta ca profesorii să știe tot, în schimb ne putem baza că ei vă vor călăuzi pașii pentru viitor.”, a subliniat directorul general Hirschmann Automotive România.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.