Share

Home / Sanatate / Pacienții cu fibrilație atrială, în atenția specialiștilor

Pacienții cu fibrilație atrială, în atenția specialiștilor

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a anunțat că vineri, 7 octombrie, în intervalul orar 9.30-17.00, va avea loc cursul postuniversitar intitulat „Tratamentul antitrombotic în fibrilația atrială”, pe care îl va susține prof. univ. dr. Dan Dobreanu.
Conform programului cursului postuniversitar, temele abordate se referă la fibrilația atrială: aspecte diagnostice și de tratament (defniția fibrilației atriale, mecanisme, aspecte epidemiologice, evaluarea pacientului cu fibrilație atrială, strategii terapeutice în fibrilația atrială, tratamentul de ritm și tratamentul antitrombotic, controlul de ritm și controlul de frecvență în fibrilația atrială, stratificarea de risc cardioembolic și tratamentul antitrombotic în fibrilația atrială); fiziologia normală și patologică a hemostazei (privire de ansamblu asupra hemostazei, plachetele și rolul lor în hemostază, factorii coagulării și mecanismele coagulării normale și în situații patologice, teste de evaluare a coagulării); tratamentul antiplachetar (mecanisme de acțiune a diferitelor clase de medicamente antiplachetare, aspirina și inhibitorii sintezei de tromboxan, blocantele receptorilor P2Y12, alte clase de antiagregante plachetare); tratamentul anticoagulant oral și parenteral; noile anticoagulante orale și cazuri clinice de fibrilație atrială (mecanisme de acțiune a noilor anticoagulante orale, diferențe de farmacocinetică și farmacodinamie, studiile demonstrând beneficiul NOAC în fibrilația atrială, compararea critică a acestor studii. Cursul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 6 puncte EMC.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

La Târgu-Mureş, primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Cu o abordare multidisciplinară a accidentului vascular cerebral (AVC) și utilizarea unui Soft Rapid pentru …

Share
Share