VIDEO: Semtest-BVN, 40 de ani de istorie pentru zootehnia românească Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 759 Vizualizări

VIDEO: Semtest-BVN, 40 de ani de istorie pentru zootehnia românească

parada-taurilor-pentru-pagina-1
26 de tauri au defilat sâmbătă, 1 octombrie, la Parada Taurilor Semtest-BVN, eveniment organizat pentru a 15-a oară de societatea Semtest BVN SA Mureş. Parada a avut loc la sediul societăţii de pe strada Tofalău din Sângeorgiu de Mureş, în prezenţa unui numeros public venit din diverse judeţe ale ţării, şi a marcat împlinirea a 40 de ani de activitate în organizarea reproducţiei la bovine prin însămânţare artificială şi inensificarea procesului de ameliorare a raselor, obiectiv stabilit în calitate de partener al crescătorilor de bovine din România.

Valer Sician: „Semtest BVN a scris şi scrie istorie”

Gazda oaspeţilor veniţi să vadă cei mai frumoşi şi prolifici tauri din România a fost ing. Valer Sician, directorul Semtest-BVN Mureş, societate care în acest an împlineşte patru decenii de activitate. „Unitatea Semtest BVN împlineşte 40 de ani de activitate şi a 15-a ediţie a paradei. Vă mulţumim pentru că sunteţi în această zi importantă alături de noi”, s-a adresat ing. Valer Sician spectatorilor.

1d-tauri-sician

„Care este rolul Semtest în cei 40 de ani de activitate n-am să vorbesc prea mult pentru că o să vedeţi în programul următor. Doar un lucru vreau să spun, sunt convins că Semtest BVN a scris şi scrie în continuare adevărate pagini de istorie pentru zootehnia românească prin jumătate de milion de viţei produşi anual în ţară şi în lume şi cred că ceea ce facem aici se resimte în fermele dumneavoastră”, a adăugat directorul Semtest-BVN Mureş.

Plachete şi diplome aniversare

De asemenea, ing. Valer Sician a acordat plachete aniversare unor personalităţi care au fost şi sunt alături de Semtest-BVN Mureş: ing. Horia Manton – fondatorul Semtest-BVN Mureş, dr. Johannes Aumann – directorul programului de ameliorare în cadrul BVN Germania, dr. Radu Roatiş – preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Claudiu Frânc – preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş, reprezentat de consilierul juridic Iuliu Palcu, ing. Sofalvi Szabolcs – primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, dr. Mircea Roman – fost director al Semtest-BVN Mureş, prof. univ. dr. Alin Bîrţoiu – prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

1e-tauri-primar

Totodată, cei mai fideli colaboratori ai Semtest-BVN Mureş au primit diplome de excelenţă, iar cinci „fermieri deosebiţi” – Ioan Pop, Takacs Beni, Mozes Francisc, Magyari Szabolcs şi Liviu Morar – au fost răsplătiţi cu tot atâtea diplome speciale. „Vă mulţumesc foarte mult, aş vrea să felicit Semtest-BVN pentru valoarea Paradei Taurilor din ultimii 15 ani, aş vrea să felicit colectivul Semtest-BVN pentru rolul pe care îl are în ameliorarea rasei Bălţată Româneşti de tip Simmental, pentru performanţele care se realizează în fermele noastre în urma materialului seminal pe care îl obţinem de la dânşii”, au fost cuvintele lui Ioan Pop, creatorul brandului Ceragrim.

Felicitări din partea primarului

Profesionalismul echipei coordonată cu pricepere şi entuziasm de ing. Valer Sician, precum şi importanţa paradei pentru comunitatea locală au fost subliniate de Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş. „De fiecare dată e o tradiţie să vin cu bucurie în suflet la deschiderea Paradei Taurilor şi ţin să vă spun că pentru aceste câteva ore, sau pentru aceste două zile, ieri şi astăzi, Sângeorgiu de Mureş devine capitala României pentru că un astfel de eveniment nu mai are loc în ţară, un astfel de eveniment bine organizat, la un nivel calitativ atât de superior şi cu această ocazie ţin să îl felicit pe domnul director Valer Sician şi pe toţi angajaţii de la Semtest BVN, inclusiv colaboratorii, pentru aceste rezultate bune, precum şi pentru cei 40 de ani de activitate”, a precizat primarul comunei Sângeorgiu de Mureş.

1b-tauri-trio

Oaspeţi din Germania şi Austria

La eveniment au asistat şi oaspeţi din străinătate, respectiv dr. Johannes Aumann – directorul programului de ameliorare în cadrul BVN Germania, dr. Stefan Neuner de la BVN Germania şi Franz Kaltenbrunner, reprezentant al Asociaţiei Fleckvieh din Austria.

„Mă bucur să fiu din nou alături de dumneavoastră, la Târgu-Mureş. Întotdeauna Parada Taurilor reprezintă un punct de evaluare a ceea ce s-a întâmplat în decursul unui an, iar ceea ce vedem aici nu poate să fie decât un semn pozitiv. Chiar dacă 2016 a fost un an greu din punct de vedere al scăderii preţurilor la lapte şi la carne, până la urmă s-a compensat, şi este foarte important şi pentru fermieri să aibă genetică de calitate care să producă şi mai bine, şi mai ieftin”, a afirmat dr. Johannes Aumann. „E foarte frumos şi interesant că o ţară ca şi România, alături de Austria şi Germania, încearcă să găsească progresul genetic împreună. Rolul specialiştilor geneticieni este ca fermierul, indiferent din care zonă este, să producă mai mult lapte, mai multă carne, în condiţii de eficienţă mai bună. Şi pentru că genetica este baza unui program de ameliorare, mă bucur că sunt atât de mulţi fermieri interesaţi de genetică de valoare”, a transmis Franz Kaltenbrunner.

1c-tauri-trio

1h-tauri

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE