Home / Sanatate / Beneficiile introducerii cardului naţional de sănătate

Beneficiile introducerii cardului naţional de sănătate

Prezent la Târgu-Mureș, la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar, manifestare ce se desfășoară în perioada 6-8 octombrie și care reunește specialiști în farmacoeconomie și management sanitar din țară și din străinătate, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunțat joi, 6 octombrie, că în urma introducerii cardului naţional de sănătate s-a redus considerabil numărul rețetelor prescrise, internărilor şi consultaţiilor în ambulatoriile de specialitate, așadar s-a creat un beneficiu de peste 100 milioane de euro.
„De la introducerea prescripţiei electronice din 2013, lucrurile au involuat, astfel că înregistrăm în acest moment o diminuare a numărului de reţete prescrise în ultimii ani, dacă e să comparăm anii 2015-2016 cu perioada anterioară, avem un număr de reţete cu 4 milioane mai puţine. Acest lucru ne relevă faptul că informatizarea sistemului de sănătate a condus la o eficientizare a cheltuirii banilor şi la o eliminare a reţetelor nejustificate, ca să nu vorbesc neapărat de fraudă. Patru milioane de reţete mai puţin într-un an înseamnă că acest sistem al cardului naţional de sănătate a produs efecte şi dacă ne gândim la celelalte domenii de asistenţă medicală, mai puţin de 100.000 de internări faţă de anul precedent şi 450.000 de pacienţi mai puţini în ambulatoriul de specialitate putem concluziona că acest card de sănătate a adus în evidenţa cheltuielilor un beneficiu de peste 100 milioane de euro cuantificat de noi” a declarat Radu Ţibichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Număr mare de decese COVID-19 în Mureș. Cifrele zilei

Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat miercuri, 24 noiembrie, următoarele cifre înregistrate în …