- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 428 Vizualizări
Specialiștii în farmacoeconomie și management sanitar caută soluții pentru problemele sistemului sanitar românesc
6 octombrie 2016Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, a declarat joi, 6 octombrie, în cadrul Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar (CNFMS) 2016, că manifestarea, ce reunește specialiști în farmacoeconomie și management sanitar din țară și din străinătate, își propune să găsească soluții la problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din România.
CNFMS 2016, împărțită în două module tematice: farmacoeconomie și management sanitar, își propune să fie un eveniment de referință pentru profesioniștii din sistemul sanitar din România. „În calitate de gazdă, aș vrea să mulțumesc tuturor participanților la a treia ediție a Conferinței de Farmacoeconomie și Management Sanitar. Ne onorează prezența la Târgu-Mureș a reprezentanților atâtor instituții la nivel de reglementare, cât și a participanților din industria farmaceutică și din industria dispozitivelor medicale. Dr. László Lorenzovici a fost motorul desfășurării evenimentului și ne-am propus să încercăm să găsim soluții la problemele din sistemul sanitar. Profit de prezența domnului prof. dr. Sorin Paveliu, președintele ISPOR România, și voi da un exemplu, și anume posibilitatea ca pacienții din rândul personalului medical din România să beneficieze de tratamentul pentru hepatita C. Este una dintre propuneri și dorim să auzim acest gen de propuneri la finalul unor dezbateri de asemenea tip. O altă temă se referă la decontarea medicamentelor sau serviciilor farmaceutice și sper că atât reprezentanții din industrie, reprezentanții farmaciștilor, dar și autoritățile să vină și să spună dacă este bine într-un fel sau într-altul”, a declarat conf. univ. dr. Florin Buicu.
Cum funcționează sistemele sanitare în alte țări
În cadrul modulului de Farmacoeconomie, specialiști din Ungaria vor prezenta rezultatele celor mai noi metode de tratament ale hepatitei C.
Politica privind stabilirea prețurilor la medicamente, taxa clawback și impactul ei pe termen mediu și lung, politica privind medicamentele generice în Europa Centrală și de Est, echitatea regulilor de finanțare și sustenabilitatea sistemului de finanțare în domeniul farmaceutic, dar și HTA în Europa Centrală și de Est sunt alte teme ce vor fi abordate. Potrivit organizatorilor conferinței, în cadrul modulului de Management Sanitar, specialiștii vor aborda următoarele teme: finanțarea și funcționarea spitalelor în Europa Centrală și de Est, comparația sistemelor de sănătate: calitate, eficiență, sustenabilitate, accesibilitate, protecție financiară, sistemul centrat pe pacient, starea de sănătate; strategia de reorganizare a rețelei de spitale în orașe mari, fiind prezentat un studiu de caz – proiectul Budapesta sănătoasă; reorganizarea rețelei de spitale publice: obligație sau necesitate?; infecțiile nosocomiale. De asemenea, vor fi prezentate modelele a două sisteme sanitare diferite, din Cehia și Slovacia.
„Rezultatele acestor întâlniri sunt importante pentru că cei care vor lua deciziile trebuie să știe că au posibilitatea să aleagă între mai multe opțiuni, iar decizia politică la nivel de politică de sănătate să fie luată așa cum ar trebui să o ia orice pacient în momentul în care semnează un consimțământ informat în deplină cunoștință de cauză. La această conferință, sunt prezente personalități și nume importante în stabilirea politicilor de sănătate în România. La nivelul conferinței, participanții din străinătate, din Cehia, Slovacia și Ungaria, ne prezintă modele și modul de organizare și funcționare a sistemelor sanitare”, a arătat conf. univ. dr. Florin Buicu.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu