Ziua Mondială a Educaţiei, marcată la Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Ziua Mondială a Educaţiei, marcată la Târgu-Mureş

111Elevi de la liceele de artă din Alba Iulia, Sibiu şi Târgu-Mureş au susţinut miercuri, de Ziua Mondială a Educaţiei – Ziua Centrelor Europe Direct, miniconcerte de cameră, reprezentaţii teatrale şi ateliere interactive de artă plastică şi desen în cadrul unor manifestări organizate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.
“Prin acorduri muzicale, lecţii de improvizaţie, coruri şi muzică instrumentală, elevii de la liceele de artă din Alba Iulia, Sibiu şi Târgu-Mureş au demonstrat azi că educaţia ne deschide o lume fără bariere, ne oferă şansa de a demonstra că suntem altfel, ne ajută să ne facem prieteni şi să ne dezvoltăm ca sa devenim ce dorim”, au transmis organizatorii.
Publicul prezent la mall-ul din Alba Iulia şi la sediile liceelor de artă din Sibiu şi Târgu-Mureş a putut asista la un alt gen de “lecţie deschisă”, în care cei implicaţi au atras atenţia asupra importanţei unei educaţii de calitate. La Liceul de Artă din Târgu-Mureş, de exemplu, elevii au susţinut recitaluri de chitară şi flaut, iar cei din clasa de actorie au pus în scenă exemple de comunicare verbală şi nonverbală.
“Timp de două ore, grupurile de elevi din cele trei licee au vrut să arate tuturor ceea ce au învăţat şi dobândit pe parcursul anilor de şcoală şi cum educaţia ne diferenţiază şi ne dă o şansă în plus, ne ajută să ne dezvoltăm, să ne facem prieteni şi să cucerim lumea din jurul nostr”’, potrivit reprezentanţilor Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru.
Cei prezenţi au primit materiale informative şi promoţionale din partea organizatorilor.
Evenimentele s-au desfăşurat sub denumirea “Educaţia oferă şanse – Ziua Centrelor Europe Direct”, astfel de activităţi având loc la nivelul întregii ţări, fiind susţinute de Reprezentanţa Comisiei Europene din România.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE