Home / Sanatate / Program naţional de profilaxie dentară destinat copiilor, la UMF Târgu-Mureș

Program naţional de profilaxie dentară destinat copiilor, la UMF Târgu-Mureș

Distribuie

Astăzi, 11 octombrie, la ora 11.00, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, are loc prezentarea proiectului „Dinți frumoși, copii sănătoși”.

Proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoşi” a fost demarat în data de 1 noiembrie 2011, de Districtul Rotary 2241 România şi Republica Moldova împreună cu Mölndal Rotary Club Suedia și Colgate – Palmolive (România). În cadrul acestui eveniment, partenerii din Suedia vor face cunoscut scopul acestui proiect și modalitatea de desfășurare și implementare a lui. Proiectul este coordonat de dr. Georgeta Gheorghe, medic specialist în stomatologie generală și parodontologie, președinte al Societății de Profilaxie și Educație Dentară din România.

Printre obiectivele stabilite în cadrul acestui proiect se regăsește reducerea cu până la 50% a numărului cariilor la copii, până la 14 ani, dar și conștientizarea importanței igienei orale în rândul copiilor, învățătorilor și părinților. De asemenea, se dorește să pună bazele unui program național de profilaxie orală pentru copii, deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase sau răspândirea expresiei „sâmbata dulce”, având ca obiectiv principal reducerea consumului de dulciuri.
„Obiectivele programului „Dinți frumoși, copii sănătoși” sunt: reducerea cu până la 50% a numărului de carii la copii, punerea bazelor primului program naţional de profilaxie dentară de o asemenea anvergură, derularea unei campanii de conştientizare a importanţei igienei orale în rândul copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, precum și deprinderea unor obiceiuri alimentare și de igienă orală cât mai sănătoase. Necesitatea unui astfel de program a fost reflectată de statisticile care indică o gravă deficiență în igiena dentară a copiilor, numai 1/3 dintre copiii școlari ai României folosind periuța de dinți, în timp ce consumul pastei de dinţi la copiii cuprinşi în acelaşi segment de vârstă este de 38ml/an”, au precizat inițiatorii acestui amplu demers.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.