BC Mureș, un nou start întârziat BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

BC Mureș, un nou start întârziat

În etepa a III-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat din nou pe teren propriu în fața clujenilor de la U-BT, scor 69-82 (23-22, 13-17, 17-20, 16-23). Mureșenii au luat un start timid, fiind depășiți în primele minute de foștii coechipieri. Kyndall Dykes a reușit primele puncte, Dapa a egalat pentru „tigri”, dar același Dykes a mai adăugat 4 puncte pentru clujeni și a oferit un assist lui Ousmane Barro, care a dus scorul la 2-8. Coșul lui Vlad Moldoveanu prevestea o „defilare” a clujenilor, dar BC Mureș a revenit rapid și a intrat la prima pauză cu avantaj minim.

La începutul sfertului doi, coșul de la distanță a lui Barham a dus scorul la 28-24, cea mai mare diferență în favoarea elevilor lui Szászgáspár Barnabás și George Trif pe parcursul întregii partide. Clujenii au revenit și au preluat din nou conducerea. Actul doi a fost echilibrat până la pauza mare, dar oaspeții s-au păstrat în permanență în avantaj. La vestiare s-a intrat cu un avantaj de doar 3 puncte (36-39) în favoarea clujenilor, un avantaj „fragil” în baschet.

 

Replică timidă, „tigrii” au devenit „feline mici”

În sfertul trei s-a remarcat jucătorul clujenilor Vlad Moldoveanu, care a trimis în coș din toate poziţiile și a ajuns principalul marcator al partidei. După coșurile reușite de Lazar, Barham și Dapa, care au ținut scorul strâns în prima parte, clujenii s-au desprins la 10 puncte la jumătatea sfertului. Primele puncte reușite de Martinic dădeau impresia revenirii gazdelor, care s-au apropiat până la 5 puncte, dar nu mai puțin. Cele 6 puncte în favoarea clujenilor la ultima pauză nu erau nici ele un handicap insurmontabil. Diferența a făcut-o în schimb atitudinea, concentrarea și, nu în ultimul rând, „motivația”. Alb-negri și-au mărit avantajul la 17 puncte în primele minute ale ultimului act și nu au mai cedat inițiativa până la final. Alte reușite ale lui Martinic la intrarea în ultima jumătate a sfertului patru au redus diferența la doar 7 puncte și dădeau din nou iluzia unei posibile reveniri, dar mureșenii nu au arătat ca o echipă care este capabilă. Dacă la clujeni alături de Dykes și Barro, care au evoluat în sezoanele trecute în „junglă”, o evoluție bună a avut și Teodor Jucan, care a avut la Târgu-Mureș cea mai bună perioadă cea în care i s-a oferit revenirea după o accidentare. A contat şi lipsa lui Alhaji Mohammed, cu care încă nu s-a definitivat în întregime problema financiară, jucător care în sezonul trecut a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai campionatului, dar care a dat dovadă că dăruirea nu se află pe primul plan.

Marcatori:

BC Mureș: Barham 18 (4×3), Dapa 16 (2), Martinic 13, Kalve 7, Sánta 5, Lázár 4, Polyák 3 (1), Andrei 4, Cioacătă 1. Au mai jucat Borșa și Engi

U-BT: Moldoveanu 27 (6×3), Dykes 15 (1), Rasic 12 (2), Barro 11, Török 10, Pustozvonov 7

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE