Home / Sport / Electromureș Romgaz, locul V la „Cupa Mondială” de popice

Electromureș Romgaz, locul V la „Cupa Mondială” de popice

Distribuie

Campioana României la popice feminin, „Electromureș Romgaz „Târgu-Mureș” a obținut calificarea pentru ediția din această toamnă a competiției continentale Liga Campionilor. Acest rezultat a fost obținut la sfârșitul săptămânii, în urma clasării pe locul V în cadrul celei de-a XXVIII-a ediții a „Cupei Mondiale”, competiție rezervată formațiilor campioane naționale de club, desfășurată în localitatea italiană Bolzano. Sportivele antrenate de Orosz István și Seres Jozsef a ratat de puțin calificarea în semifinală, implicit lupta pentru medalii, dar a reușit o participare onorantă, încheind competiția pe un loc mai bun decât unele echipe mult mai bine cotate, reprezentantele unor țări în care sportul popicelor are un real sprijin. Așa cum era de așteptat, rezultatul care ar fi adus calificarea în semifinale era necesar să fie de cel puțin 3400 de popice doborâte. Ultima clasată în urma evoluțiilor din runda preliminară, campioana Croației, MM Mlaka Rijeka a reușit acest lucru, în timp ce mureșencele s-au aflat sub acest „barem”, cu 3348 p.d., la doar un pas de calificarea în „careul de ași”, unde datele problemei se puteau modifica în urma unor rezultate superioare.

 

Campioanele au obținut rezultate valoroase

Mureșencele au reușit totuși o evoluție constantă, fără scăderi de ritm și cu multe rezultate valoroase, rezultatele individuale putând oricând să le aducă victoria în competiția internă, chiar și în confruntările internaționale. Cel mai valoros rezultat al echipei mureșene l-a obținut Duka Tilda, care a fost foarte aproape de o graniță psihologică, cea de 600 „bețe”, cu un total de 595 p.d. Celelalte componente ale campioanei României, în ordinea valorică, au fost: Alina Suciu 574 p.d., Gyéresi Anna -554 p.d., Doina Baciu – 551 p.d., Alexandrina Bornert – 538 p.d., Iulia Adela Ban 536 p.d.

Competiția a fost câștigată de campioana Germaniei, SKC Victoria Bamberg, urmată pe podium de Rákoshegyi Vasutas SE, campioana Ungariei și de cea a Croației, care în finala mică a învins-o pe cea a Austriei, BBSV Viena.

Mureșencele așteaptîă în aceste zile tragerea la sorți a primului tur din Liga Campionilor, unde s-au calificat primele opt echipe participante la Cupa Mondială.

România a fost reprezentată la întrecerea din Italia și de campioana la masculin, CFR Cluj, care s-a clasat pe locul 10 în competiția care a fost câștigată tot de o echipă din Germania, SKV Rot-Weib Zerbst.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.