Protecția consumatorilor, controale în grădinițe și chioșcuri Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 689 Vizualizări

Protecția consumatorilor, controale în grădinițe și chioșcuri

 

Alimente păstrate la un loc cu produsele de curățenie, vase de toaletă neadaptate vârstei copiilor, lipsa utilajului frigorific pentru păstrarea ouălor sau număr insuficent de căni, sunt câteva din neregulile constatate în grădinițele mureșene.

O acțiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în grădinițele cu program prelungit, particulare și de stat, desfășurată de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Mureș, a scos la iveală mai multe nereguli.

18 controale făcute în perioada 15-30 septembrie au demonstrat existența a mai multe deficiențe la 7 grădinițe, acestea primind avertismente. Neregulile constatate au vizat asigurarea calității serviciilor prestate în spațiile în care se desfășoară activitatea de educare, instruire și joacă ale copiilor, asigurarea calității serviciilor de cazare și a celor prestate pentru asigurarea hranei copiilor. Nereguli s-au constatat și în cazul verificării respectării prevederilor legale  privind informarea consumatorilor, pentru alimentele și băuturile cionsumate ca atare, la o grădiniță s-a depistat carne fără etichete cu elemente de identificare, iar afișarea zilnică, la loc vizibil, a listei-meniu cu preparatele care vor fi servite în ziua curentă.

În perioada 26-28 septembrie, CJPC Mureș a desfășurat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în chioșcurile din incinta unităților de învățământ. S-au controlat 12 operatori economici de profil, din care 6 cu abateri, s-au oprit de la comercializare 22 de kg alimente cu deficiențe în valoare de 391 de lei, s-au aplicat 4 amenzi contravenționale în valoare de 3000 de lei și 2 avertismente, potrivit informațiilor furnizate de jr. Marcela Achim, comisar şef adjunct al CJPC Mureş. Deficiențele constatate au fost de neafișare preț pe unitatea de măsură la produsele de panificație și patiserie, nerespectarea orarului de funcționare din autorizația emisă de Primărie, pe etichetă nu era indicat cantitatea ingredinetului curpins în denumirea produsului, cele alergene și condițiile de păstrare, lipsa registrului unic de control, comercializare coca-cola, capucino, cafea” a mai adăugat jr. Marcela Achim.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE