Share

Home / Sanatate / Samaritenii din Târgu-Mureș oferă cursuri de prim ajutor la Parlamentul European

Samaritenii din Târgu-Mureș oferă cursuri de prim ajutor la Parlamentul European

O delegaţie a Ambulanţei Samaritanus din Târgu-Mureş va organiza, începând de marţi, 11 octombrie, până joi, 13 octombrie, cursuri de prim ajutor la Parlamentul European, în special pentru europarlamentarii români, cu ocazia înmânării preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, a scrisorii de recomandare pentru standardizarea acestui tip de cursuri şi recunoaşterea diplomelor la nivel european, informează AGERPRES.
Coordonatorul Smaritanus Târgu-Mureş, Varga Zsigmond, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că scrisorile de recomandate vor fi înaintate de către Knut Fleckenstein, preşedinte al Samaritan International, şi de către membrii comisiei de experţi din care samaritenii mureşeni fac parte de 3 ani.
„Totodată, cu această ocazie, delegaţia noastră, a Samaritenilor din Târgu-Mureş, va ţine cursuri de prim ajutor pentru europarlamentarii României”, a arătat Varga Zsigmond. Potrivit acestuia, Asociaţia Samaritenilor România face parte din Comitetul European pentru Educaţie în Prim Ajutor (CE First Aid), un grup de lucru permanent în cadrul Samaritan International, care oferă un forum pentru schimbul continuu de informaţii şi care pune un accent deosebit pe stabilirea de standarde comune pentru formare de prim ajutor, ce vor îmbunătăţi perspectivele de supravieţuire pentru victimele aflate în situaţii de urgenţă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureș: Măsuri pentru prevenirea coronavirusului în școli și grădinițe

Viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, social-democratul Sergiu Papuc, a trimis marți, 25 februarie, tuturor unităților de învățământ …

Share
Share