Home / Sanatate / Demersuri pentru punerea de taxe pe băuturile care conțin zahar pentru combaterea obezității

Demersuri pentru punerea de taxe pe băuturile care conțin zahar pentru combaterea obezității

Distribuie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut marți, 11 octombrie, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conțin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condițiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse, informează AGERPRES.
Conform sursei citate, într-un nou raport, agenția ONU estimează că există „dovezi tot mai puternice” că impunerea de taxe pe băuturile care conțin zahăr „ar duce la o reducere proporțională a consumului”. O creștere cu 20% a prețurilor acestor băuturi ar duce la o reducere a consumului de 20%, iar o creștere cu 50% ar reduce consumul la jumătate, a explicat OMS.
La nivel global, numărul cazurilor de obezitate s-a dublat din 1980. În 2014, peste 1,9 miliarde de adulți — persoane de 18 ani și peste — erau supraponderali. Dintre aceștia, mai mult de 600 de milioane erau obezi. De asemenea, în 2015, 42 de milioane de copii sub 5 ani erau supraponderali sau obezi.
În același timp, numărul adulților cu diabet zaharat a explodat la nivel mondial în 35 de ani, de la 108 milioane în 1980 la 422 milioane în 2014, potrivit primului raport global al OMS publicat în aprilie. În 2012, diabetul zaharat a ucis 1,5 milioane de oameni în întreaga lume, la care trebuie să se adauge 2,2 milioane de decese cauzate de boli legate de diabet, adică un total de 3,7 milioane de decese.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.