Home / Sanatate / Sindicaliștii Sanitas Mureș au pichetat Palatul Parlamentului

Sindicaliștii Sanitas Mureș au pichetat Palatul Parlamentului

Distribuie

Zeci de membri ai Federaţiei Sanitas, printre care și reprezentanţii Sindicatului Sanitas Mureș, au pichetat marți, 11 octombrie, Palatul Parlamentului, sindicaliştii cerând sprijinul parlamentarilor în rezolvarea problemelor care nu s-au putut soluţiona la nivelul ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

În urma negocierilor cu reprezentanţii Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaţilor, Ioan Popșor, președintele Sindicatului Sanitas Mureș, a declarat că speră ca, până la greva generală programată pe 31 octombrie, OUG 20/2016 să ajungă în plen şi să fie rezolvată şi problema acelor categorii de personal medical care nu au fost incluse în creşterile salariale.
1-greva-sanitasLa rândul său, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, conf. dr. Florin Buicu, a transmis că Ordonanța 20 va ajunge de la Senat la Camera Deputaților săptămâna viitoare, când va fi introdusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru Sănătate și Familie.
Sindicaliştii se află miercuri, 12 octombrie, în grevă japoneză, ei urmând ca, peste o săptămână, în 19 octombrie, în intervalul orar 08.00 şi 10.00, să intre în grevă de avertisment cu întreruperea activităţii, iar în 31 octombrie să declanşeze o grevă generală pe perioadă nedeterminată.
S-ar putea renunţa la proteste dacă vor fi rezolvate problemele reclamate, printre care introducerea personalului tehnic şi administrativ în OUG 20/2016, respectiv 23.000 de persoane, 1.800 de funcţionari publici din Direcţiile de Sănătate Publică, angajaţii din asistenţă socială şi din grădiniţe, rezolvarea de urgenţă a deficitelor majore dintre spitalele clinice şi cele neclinice şi a problemelor din rândul asistenţilor medicali, între cei cu studii superioare şi absolvenţii de şcoală postliceală, precum şi creşterea venturilor pentru angajaţii din asistenţa socială.
„Federația Sanitas din România a pichetat marți, 11 octombrie, Palatul Parlamentului. Reprezentanții Sindicatului Sanitas au fost invitați în plenul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, unde au prezentat solicitările legate de rezolvarea inechităților introduse prin Ordonanțele 20 și 43: omiterea din prevederile ordonanțelor a unor categorii din personalul medical: personalul TESA din sănătate, personalul din cadrul DSP, medicina școlară și universitară, asistența socială; solicitările legate de o modalitate de echivalare a studiilor învățământului postliceal cu cel superior medical; rezolvarea inegalităților determinate de aplicarea unor sporuri pentru venituri la nivelul salariilor din anul 2009, pentru tot personalul din sistemul sanitar. Ordonanța 20/2016 va ajunge de la Senat la Camera Deputaților săptămâna viitoare, când va fi introdusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru Sănătate și Familie, după cum a declarat președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputat dr. Florin Buicu.
Programul acțiunilor revendicative: din 12 octombrie, grevă fără întreruperea activității cu purtare de banderole; în data de 19 octombrie va fi grevă cu întreruperea activității timp de două ore; în data de 31 octombrie va fi grevă generală”, a declarat Ioan Popșor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO – Mașină în flăcări pe dealul Cerghidului. S-a aprins în timpul mersului

Distribuie O mașină a luat foc din senin în timpul mersului pe raza localității Cerghid. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.