Home / Sanatate / Curs de formare destinat asistenților medicali comunitari

Curs de formare destinat asistenților medicali comunitari

Distribuie

Centrul de Resurse, Programe și Cercetări Sociale, filiala Târgu-Mureș, anunță organizarea, la sediul școlii sanitare postliceale din cadrul Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș, a cursului de formare profesională continuă de tip perfecționare dedicat asistenților medicali, absolvenți ai școlilor postliceale sanitare/liceelor sanitare, cu diplomă/certificat de absolvire și absolvenților învățământului universitar de scurtă durată, cu diplomă de licență în specialitățile: asistent medical generalist, asistent de pediatrie, asistent de ocrotire, asistent medico-social, asistent de obstetrică ginecologie, moașă și asistent de igienă/epidemiologie și toate specializările asociate.

„Cursul se adresează asistenților medicali absolvenți în condițiile de mai sus, angajați (sau care doresc să se angajeze) în cadrul primăriei, serviciilor publice de asistență socială, direcțiilor de protecție a copilului, la cabinetele medicilor de familie sau în cadrul altor unități de îngrijire (spitale, creșe, grădinițe)”, se precizează pe site-ul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Mureș.
Printre competențele dobândite în urma cursului se numără: acordarea primului ajutor în caz de urgență, planificarea propriei activități, comunicarea interactivă cu toți actorii la nivelul comunității, identificarea nevoilor de îngrijiri de sănătate la nivelul comunității, supravegherea gravidei, supravegherea nou-născutului și a lăuzei, promovarea sănătății lanivelul comunității, întocmirea dosarului de evidență a beneficiarului, prevenirea și depistarea îmbolnăvirilor, monitorizarea autoîngrijirii, administrarea unor tratamente la domiciliul pacienților, tehnologia informației și comunicării.
Examenul de certificare va fi pe bază de portofoliu. Comisia va fi formată din reprezentanți ai Consiliului Național de Formare Profesională a Adulților și un reprezentant al organizatorilor. La finalul cursului se va elibera de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii un certificat de absolvire însoțit de un supliment descriptiv.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Megaproiect de 19,6 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie Consilierii județeni au aprobat joi, 24 noiembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, …