Interdisciplinaritatea medicală în situațiile limită, vitală Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1029 Vizualizări

Interdisciplinaritatea medicală în situațiile limită, vitală

Echipa filialei Târgu-Mureș a Societății Studențești de Chirurgie din România (SSCR) organizează, în perioada 10-13 noiembrie, la Hotel Business din Târgu-Mureș, Conferința Națională Abordarea Clinică și Chirurgicală de Urgență în Traumă ( ACCUT), cu participare internațională, sub coordonarea și cu susținerea Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș.

Preşedintele conferinţei medicale ACCUT este conf. dr. Cristian Boeriu, medic primar medicină de urgenţă, medic şef SMURD 1 (Regiunea Centru), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, director al Departamentului M4 – Clinice Medicale din cadrul Facultăţii de Medicină Generală, Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, și preşedinte al Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre în cadrul Ministerului Sănătăţii.
„Remarcând tendințele actuale din medicina modernă, în acest an urmărim importanța vitală a interdisciplinarității în situațiile limită. Coordonat de președintele conferinței, conf. dr. Cristian Boeriu, medic șef SMURD 1 (Regiunea Centru), evenimentul se adresează în principal studenților la medicină și rezidenților și urmărește aducerea în prim planul interesului tinerei comunități medicale a complexității efortului interdisciplinar depus în salvarea și reintroducerea în societate a pacienților traumatizați. Cu speranța inspirării unei viitoare generații de medici, doctori de renume, cu experiență în domeniul traumei, atât din țară, cât și din străinătate, își vor prezenta pe parcursul celor trei zile de conferință o parte ideile și lecțiile deprinse de-a lungul anilor”, au precizat organizatorii conferinței.

Specializări implicate în traumatologie
Specialiști de renume din țară și din străinătate vor fi prezenți la Târgu-Mureș pentru a prezenta importanța vitală a interdisciplinarității în situațiile limită. Printre temele ce vor fi abordate în cadrul conferinţei se numără: „Managementul de urgență al pacientului politraumatizat”, „Rolul traumatologului în managementul politraumei”, „Rolul chirurgiei generale în politraumă”, „Managementul traumatismelor cardiovasculare”, „Managementul traumei abdominale”, „Managementul pacientei gravide traumatizate”, „Aspecte clinice privind recuperarea pacientului politraumatizat”, „Traumatismele uro-genitale”, „Rolul chirurgiei reconstructive în contextul pacientului politraumatizat”, „Protocolul de transfuzie masivă în urgență”, „Forță și vulnerabilitate psihică în traumatizarea fizică”, „Managementul traumatologiei pediatrice”, „Traumatologia și abordarea de urgență a pacientului traumatizat” etc.
„Plecând de la ideea că formarea unei imagini de ansamblu poate fi făcută doar reunind puncte de vedere diferite, conferința are ca obiectiv agregarea în cadrul aceluiași eveniment a multiple specializări implicate în traumatologie, precum: medicină de urgenţă, medicină de război, ortopedie, chirurgie plastică şi reconstructivă, chirurgie generală, neurochirurgie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară, ginecologie, urologie, chirurgie pediatrică, chirurgie oro-maxilo-facială”, au mai arătat organizatorii manifestării.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE