Home / Sanatate / Noile ghiduri de practică medicală internatională, prezentate la Târgu-Mureș

Noile ghiduri de practică medicală internatională, prezentate la Târgu-Mureș

Distribuie

Direcţia Medicală MAI Bucureşti, Spitalul de Urgenţă MAI „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti, Fundaţia „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti, Asociaţia „Aspemed „Sf. Nectarie”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti și Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureş organizează, în perioada 13-15 octombrie, la Târgu-Mureș, a XIX-a ediție a Simpozionului Național „Prof. dr. Dimitrie Gerota”.

Președintele Simpozionului Național „Prof. dr. Dimitrie Gerota”, prof. dr. Minerva Muraru, a transmis că în cadrul acestui simpozion vor fi prezentate, printre altele, noile ghiduri de practică medicală europene și americane, prezentările medicale din mai multe specialități medicale având rolul de a demonstra că adevărata profesie de medic înseamnă colaborare și sprijin interdisciplinar.
„Colaborarea acestor instituții continuă tradiția și truda mentorilor noștri și arată că adevărata profesie de medic înseamnă colaborare și sprijin interdisciplinar. Tematica și lucrările simpozionului tratează aspecte importante medicale și sunt coordonate de către prof. dr. Mariana Rădoi, prof. dr. Elvira Craiu, prof. dr. Tiberiu Nanea, prof. dr. Corin Badiu, conf. dr. Dorin Ionescu, prof. dr. Leonard Azamfirei, prof. dr. Ioan Suciu, prof. dr. Dan Dobrescu, prof. dr. Sanda Copotoiu, conf. dr. Cristian Boeriu și întreaga echipă medicală a Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota”. În acest an, au apărut ghiduri de practică medicală europene și americane, ale căror date vor fi prezentate în sesiunile simpozionului. Vă doresc succes în desfășurarea acestui simpozion și bucuria de a fi împreună pe maluri mureșene, în inima Ardealului. Orașul este dovada unor secole de istorie îndelungată, chezășie fiind zidul vechii cetăți. Vă doresc vreme bună și să vă bucurați, împreună cu colegi și prieteni, de minunatul oraș al trandafirilor și de împrejurimi”, a afirmat prof. dr. Minerva Muraru.

Temele dezbătute în cadrul simpozionului
Potrivit site-ului manifestării, printre temele dezbătute în cele trei zile de simpozion se numără: actualităţi în managementul structurilor de primiri urgențe, triajul pacienților în structurile de urgență, evaluarea nevoilor în unitățile de primiri urgențe, managementul pacienților cu sincopă, evaluarea riscului cardiovascular prin prisma ghidurilor 2016, evaluarea perioperatorie a pacientului hipertensiv ce va fi supus unei intervenții chirurgicale non cardiovasculare, evaluarea preoperatorie cardiovasculară în intervenţiile chirurgicale non-cardiace, pacientul cu boală cardiacă ischemică, pacientul cu valvulopatii degenerative, cancerul de prostată – o problemă importantă de sănătate, actualităţi ȋn tratamentul cancerului de prostată, tratamentul chirurgical al cancerului de prostată – o provocare pentru anestezist, diagnosticul tumorilor maligne de colon, managementul perioperator al pacienților cu tumori de colon, pacientul cu dispozitive electronice implantabile în cazuistica IUBCvT Târgu-Mureș, actualităţi în tratamentul endovascular al hipertensiunii pulmonare prin trombembolism pulmonar cronic, evaluarea pacienţilor candidaţi pentru transplantarea cardiacă, tratamentul endovascular al afecţiunilor aorto-iliace, posibilităţi terapeutice intervenționale în boala coronariană complexă, posibilităţi de tratament chirurgical al insuficienţei cardiace ireductibile etc.

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.