Activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Târgu-Mureş, în perioada 19 septembrie – 11 octombrie 2016 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Târgu-Mureş, în perioada 19 septembrie – 11 octombrie 2016

222În perioada 19 septembrie – 11 octombrie 2016, personalul Direcţiei Poliţia Locală a organizat şi desfăşurat 105 verificări pe linia controlului comercial în pieţele agroalimentare şi la chioşcurile şcolare de pe raza municipiului.

Subsecvent controalelor s-a constatat că 7 agenţi economici îşi desfăşurau activitatea fără a deţine Aviz/Autorizaţie de Funcţionare, doi comercianţi nu aveau afişate preţurile produselor, iar două unităţi comerciale nu deţineau documente justificative de provenienţă ale bunurilor expuse la vânzare, încălcând dispoziţiile Legii nr. 12/1990, sens în care au fost aplicate sancţiuni în cuantum de 12.400 lei.

De asemenea, au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 300 lei trei comercianţi de produse agricole care nu aveau afişate etichetele de produs ale bunurilor comercializate, nerespectând astfel art. 14, alin. 3 din Legea nr. 145/2014.

Agenţii Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal au executat 42 verificări la şantierele din municipiu, fiind depistate 7 lucrări de construcţii care se realizau fără deţinerea „Autorizaţiilor de construire” necesare  sau cu nerespectarea acestora.

Conform prevederilor Legii nr. 50/1991R, au fost sancţionaţi contravenţional investitorii, beneficiarii sau executanţii lucrărilor susmenţionate cu amenzi în cuantum de 9.000 lei, dispunându-se totodată oprirea acestora şi efectuarea demersurilor necesare intrării în legalitate.

Exemplificativ este cazul unei persoane care nu a respectat autorizaţia de construire, realizând lucrări de extindere a spaţiului tehnic destinat amplasării centralei termice, motiv pentru care a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 lei şi s-a dispus intrarea în legalitate.

În perioada de referinţă s-au sesizat organele de cercetare penală, cu privire la săvârşirea infracţiunii de „continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii”, prevăzută de art. 24, lit. b) din Legea nr. 50/1991R, de către o persoană care n-a stopat lucrările de construcţii pentru extinderea şi mansardarea locuinţei proprietate personală, cu toate că prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor s-a dispus oprirea acestora.

Cadrele Compartimentului Protecţia Mediului au efectuat 18 controale pentru rezolvarea celor 10 sesizări primite din partea cetăţenilor, aplicând 3 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 1.100 lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor cuprinse în HCL nr. 20/2008M.

Contextual, a fost identificat şi sancţionat contravenţional numitul K.Z.A., cu amendă în cuantum de 500 lei, care deţinea în creştere şi întreţinere un număr de aproximativ 15 porci într-o cocină amplasată la mai puţin de 10 metri de uşile şi ferestrele imobilelor locuite, fapt ce contravine prevederilor art. 14 din actul normativ susmenţionat.

Director executiv,

Valentin-Constantin Bretfelean

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE