- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 268 Vizualizări
Dovleacul îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala
14 octombrie 2016Dovleacul te scapă de insomnie, îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala. Compus din 95% apă, acesta are o putere calorică scăzută, ca şi tomatele, conţine 15-20 kcal la suta de grame. Indicele glicemic este de asemenea scăzut, astfel încât poate fi consumat chiar şi de persoanele care suferă de diabet, scrie CSID.
Reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi scade hipertensiunea – conţinutul crescut în potasiu este foarte important pentru sănătatea aparatului cardiovascular, mai ales pentru efectul vasodilatator. Prin creşterea diametrului vaselor sanguine, potasiul conţinut de dovleac scade de asemenea riscul de accident vascular cerebral, dar şi al bolilor de inimă.
Luptă împotriva „colesterolului rău”- datorită activităţii antioxidante şi a faptului că întârzie procesul de oxidare a colesterolului, ce stă la baza apariţiei aterosclerozei, factori care predispun la apariţia bolilor cardiovasculare.
Îmbunătăţeşte acuitatea vizuală – datorită conţinutului crescut în luteină şi zeaxantină, principalii caroteni prezenţi la nivelul cristalinului şi a retinei, dovleacul poate juca un rol important în prevenţia degenerescenţei maculare legată de vârstă (scăderea acuităţii vizuale odată cu înaintarea în vârstă).
4. Te ajută să obţii o piele catifelată – prin cantitatea ridicată de provitamina A, 200 g de dovleac acoperă întregul necesar de vitamina A dintr-o zi.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu