Dovleacul îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Dovleacul îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala

Dovleacul te scapă de insomnie, îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala. Compus din 95% apă, acesta are o putere calorică scăzută, ca şi tomatele, conţine 15-20 kcal la suta de grame. Indicele glicemic este de asemenea scăzut, astfel încât poate fi consumat chiar şi de persoanele care suferă de diabet, scrie CSID.
Reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi scade hipertensiunea – conţinutul crescut în potasiu este foarte important pentru sănătatea aparatului cardiovascular, mai ales pentru efectul vasodilatator. Prin creşterea diametrului vaselor sanguine, potasiul conţinut de dovleac scade de asemenea riscul de accident vascular cerebral, dar şi al bolilor de inimă.
Luptă împotriva „colesterolului rău”- datorită activităţii  antioxidante şi a faptului că întârzie procesul de oxidare a colesterolului, ce stă la baza apariţiei aterosclerozei, factori care predispun la apariţia bolilor cardiovasculare.
Îmbunătăţeşte acuitatea vizuală – datorită conţinutului crescut în luteină şi zeaxantină, principalii caroteni prezenţi la nivelul cristalinului şi a retinei, dovleacul poate juca un rol important în prevenţia degenerescenţei maculare legată de vârstă (scăderea  acuităţii  vizuale odată cu înaintarea în vârstă).
4. Te ajută să obţii o piele catifelată – prin cantitatea ridicată de provitamina A, 200 g de dovleac  acoperă întregul necesar de vitamina A dintr-o zi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE