Peste 17.000 de mureșeni cu buletine expirate Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Peste 17.000 de mureșeni cu buletine expirate

 

17401 de mureșeni au acte de identitate expirate. Din acest total, 3.058 le-a expirat actul de identitate în anul curent, iar 14.343 persoane în anii anteriori.

Conform legislației privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate.

”Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile. Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă  între 40 şi 80 lei” precizează Codruța Sava, director executiv Direcția Județeană de Evidență a Populației  Mureș.

În acest sens, cetăţenii sunt rugați să îşi verifice actele de identitate, iar în cazul în care acestea au termenul de valabilitate depăşit, să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, în vederea obţinerii unui act de identitate valabil.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE